Back to school – sretno svima i malima i velikima!

Talijani i susjedi Slovenci već su se vratili u školske klupe, a za većinu đaka s ovog podneblja školsko će se zvono nakon ljetnih praznika oglasiti danas. Jeste li spremni? Vi odrasli, mame, tate, djedovi, bake i svi ostali s kojima mališani žive i koji sudjelujete u svakom koraku njihovog odrastanja? Jeste li? Ako je odgovor i ne baš – jer sve tako brzo prolazi, pa čak i bezbrižno i zaigrano ljeto, osvijestite važnost ovog dana i sakrijte uzbuđenje koje osjećate. Jer ovo je dan djevojčica i dječaka, djevojaka i mladića koji ulaskom u novu školsku godinu dokazuju da su stariji i zreliji. Kako bi prvi dan nove školske godine protekao na poseban način te kao takav ušao u folder uspomena, danas skratite radni dan te priuštite klincima sljedeće:

  • Prvašiće odvedite do škole, a nakon završetka službenog dijela dana krenite u grad. Pojedite zajedno sladoled, pola pice ili samo prošećite analizirajući međusobno sve što ste upravo doživjeli. Kad s djetetom prođete sve ono što se od njega očekuje na početku novog životnog ciklusa nestat će strahovi i nedoumice koje može osjećati.
  • Prvašići nisu samo oni koji kreću u osnovnu školu. Osjećaj nelagode i strah mogu osjećati i srednjoškolci. Kako bi im prvi dan u novoj školi, ali i u društvu vršnjaka prošao opuštajuće dogovorite zajednički izlazak nakon škole. Ide li vaše dijete tramvajem u školu nađite se negdje na pola puta, te istražite zajedno sve ono što se nalazi na putu do škole. Priuštite si nešto zajedno – pizza, kava u omiljenom kafiću, ručak. Tijekom zajednički provedenog vremena analizirajte novi početak i pružite podršku.
  • Svi ostali školarci, ma koji god razred idu prvi dan nove školske godine mogu zapamtiti na mnogo različitih načina – od toga da vrijeme nakon škole provedete u zajedničkoj kupovini školskog pribora, odjevnih kombinacija, obuće, ali i taj dan možete svi zajedno otići u kino i tako nazdraviti novoj školskoj godini.
back-to-school-lifestyle-modnialmanah

Kako god – budite roditelji oslonci, pomozite mališanima da svladaju sve obaveze koje ih čekaju, a ocjene nastojte držati pod kontrolom kako bi se djeca razvijala u smjeru kojem je cilj odabir obrazovanja koje će ih dovesti do željenog zvanja. Sretno svima i malima i velikima!

Trenutno nema komentara

Comments are closed