Ana Rucner, Goran Bare, Alka Vuica, Dimitrije Popović i brojni drugi na otvorenju Botanista

Hrvatska gastro scena bogatija je za novu gastro oazu koja će osvojiti vaša srca. U samom srcu grada, otvoreno je jedinstveno novo mjesto koje nas u ovim vrućim ljetnim mjesecima u prekrasnom zelenom okruženju više od stotinu različitih biljaka vodi u svijet vrhunskih gastro delicija. Ovaj mali svijet mira, relaksacije i gastro užitaka svojim je nastupom otvorila violončelistica Ana Rucner, a među prvima u njegovim su čarima uživali i glazbenici Alka Vuica i Goran Bare, slikar i kipar Dimitrije Popović, odvjetnica Vesna Škare Ožbolt, spisateljica Josipa Pavičić, novinar Domagoj Jakopović Ribafish, TV reporterka Ivana Ivanda Rožić, novinarka Ivana Vilović, liječnik Damir Eljuga, instruktorica pilatesa za lice Jelena Orešković, voditeljica Marijana Perinić, TV urednik Jura Gašparac i brojni drugi.

Prisutne je posebno oduševilo uređenje više od 1500 m2 velikog prostora na Remetinečkoj cesti 101 u blizini rotora koji izgleda kao bajkovito spremište za alat u vrtu. Vrt je specifičan upravo po broju različitih biljnih vrsta, njih stotinjak među kojima se nalazi i nekoliko stabala starijih od sto godina. Nema gosta koji s oduševljenjem nije zastao ispred atraktivnog reljefnog zida s popisom biljaka na latinskom, grčkom, te nazivima biljaka uvriježenim na ovim prostorima, raznim mapama s dijelovima biljaka i alatima za uređenje vrta. Pažnju su plijenile i predimenzionirane skulpture gljiva, klavir i bicikl iz kojih raste cvijeće, klupice i kandelabri za zaljubljene, te freska s likom Sv. Fiacra koji slovi kao zaštitnik vrtlara.

Uređenje Botanista potpisuje zagrebački arhitekt Nedjeljko Mikac Cak, poznat po maštovitim unutrašnjim uređenjima brojnih klubova i restorana. Ovaj diplomirani kipar i profesor likovne umjetnosti, prije nego što je zasjao na arhitektonsko-ugostiteljskoj sceni, iza sebe je ostavio cijeli niz multimedijalnih projekata, instalacija i skulptura od kojih su najpoznatije one za Motovun i Zagreb Film Festival.

botanist-otvorenje-modnialmanah-lifestyle-restoran-robet-slogar-botanista
Nedjeljko Mikac Cak i Antonio Križić

Kuhinja Botanista, koju potpisuje cijenjeni chef Robert Slogar je tradicionalna, kontinentalno-mediteranska s naglaskom na moderan način prezentacije, a sve u svrhu zadržavanja okusa i tekstura kakve pamtimo iz djetinjstva. Uzvanici su tako već na samom otvorenju uživali u namirnicama s pažnjom odabranima od tradicijskih hrvatskih proizvođača, a osvježili su se vrhunskim vinima Vrbanek.

botanist-otvorenje-modnialmanah-lifestyle-restoran-robet-slogar-botanista
chef Robert Slogar

Novi Botanist mjesto je vrijedno divljenja, mjesto u kojem sada možemo doručkovati u oazi mira unutar poslovne zone ili večerati uz svijeće, a kasnije na ležaljkama u okruženju zelene oaze popiti osvježavajući koktel. Mjesto koje naprosto oduševljava na prvu, a vruće ljetne mjesece čini zabavnijima, ljepšima i ugodnijima.

Trenutno nema komentara

Comments are closed