Alma savjetuje: koje donje dijelove nositi imate li kratke, duge, jače, tanke noge?

Nosite li hlače ili suknje? Dugačko ili kratko? Odgovor na svako pitanje koje se odnosi na kombiniranje donjih dijelova diktiraju noge-koliko su duge, proporcionalne u odnosu na gornji dio tijela, debljih listova, butina, jako tanke… Danas vam Alma savjetuje kakve suknje i hlače nositi ovisno o obliku i debljini nogu.

Prvo je pravilo da duljina suknje ne smije dodirivati najdeblji dio noge. Odnosno imate li jače bokove i listove suknja i hlače ne bi smjela biti ispod koljena.

Krenimo redom! Kakve donje dijelove nositi imate li…
• Kraće i jače noge? Kratke noge optički treba produljiti i to prvim trikom-podizanjem linije bokova. Drugim riječima pristajat će vam povišeni struk, ali i gornji dijelovi koji nisu dulji od linije boka. Hlače bi u vašem slučaju trebale biti uske, duljine 7/8 kako bi se optički produljile noge. Nosite li hlače u trapez neka one budu dulje, uvijek u kombinaciji s cipelama visokih potpetica. Kakve suknje odabrati? Povišenog struka do sredine koljena. Pazite i na uzorke! Izbjegavajte vodoravne linije i velike konkretne uzorke.
• Kratke ali mršave noge? Kratke noge optički produljite uvijek na isti način-povišenim strukom (dubljim modelom), duljinom 7/8… A kako nogama dati potreban volumen? Sitni nedefinirani uzorci su uvijek dobro rješenje, ali i klasični modeli tamnih traperica koje mogu imati trapezaste krajeve. Suknje? Idealan model su balon suknje!
• Duge, ali jače noge! Duge noge treba izjednačiti s gornjim dijelom tijela pa pazite na proporcije. Što to znači? Imate li kratak trup, a duge noge, produljite gornji dio tijela sakoima koji prelaze stražnjicu. Dobro će vam doći i lijepi kardigani. Ukoliko postoji proporcija tijela odaberite model hlača koji ima ili široke nogavice ili blago trapezaste. Pristaju vam i klasične ravne hlače koje trebaju biti dugačke toliko da prekriju petu balerinki. Kakve suknje odabrati? Najbolje će vam pristajati suknje A kroja koje mogu biti ili do koljena ili skroz dugačke!

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS