Ako ste u Zadru ovog vikenda – posjetite Street Food festival i uživajte u magarećoj mortadeli!

Jedan od najpoznatijih talijanskih specijaliteta, koji prema teorijama, porijeklo vuče iz 17. stoljeća, zvijezda je zadarskog Street Food Festivala. Od davnina upravo je magareća mortadela slovila kao najbolja, no uz nju Zadrani i njihovi gosti imat će prilike kušati i onu od bivola te crne svinje, a koje su ujedno i najpopularnije u zadarskoj La Riseriji.

Magareća mortadela se sastoji od 60 % magarećeg mesa te svinjske masti.. U svakoj regiji Italije salama postoji već tisućama godina, ali danas je visoka kvaliteta hrane poprimila središnju važnost, zahvaljujući prisutnosti sve zahtjevnijih i svjesnijih potrošača, koji biraju i kupuju proizvode vrhunskih karakteristika, obdareni viškom vrijednosti kao što su tradicija, kultura i sigurnost hrane. One koje će gosti imati prilike probati od 24. rujna do 3. listopada na Puntamiki su proizvođača Salumi Caputo. Uz mortadele na La Riseria gastro postaji čekaju nas sirevi iz Aviana, pršut San Danielle, bresaola, bruskete te vina i prosecco koja nas u prvim danima jeseni vode najboljim talijanskim gastro regijama. Bogata tradicija i vrhunska kvaliteta najbolji su poziv na druženje na zadarskom Street Food Festivalu koji ove godine dolazi u još boljem i bogatijem izdanju.

Zadarska La Riseria, na Branimirovoj obali 9, ovog je ljeta postala mjesto susreta u kojem smo se upustili u avanturu kušanja novih, a opet tradicionalnih talijanskih okusa. Mjesto je koje za stolom okuplja obitelji, prijatelje ili pak poslovne suradnike.

gastro-la-riseria-street-food-festival-zadar-modnialmanah
Trenutno nema komentara

Comments are closed