5 grešaka koje radimo prilikom kupovine cipela!

Kad je riječ o cipelama, žene su same sebi najveći neprijatelji. Kupujemo stihijski, cipele za koje mislimo ‘da će se malo razgaziti’, da će postati mekane i ugodne za nošenje. Pete i ako su malo previsoke- nema veze, vrijeme je da se naviknemo na to! U trgovini pristajemo na kompromis, a u praksi?

Kako biste izbjegle činjenicu da imate pune kutije obuće, a nosite samo jedan par osvijestite 5 osnovnih grešaka koje činimo prilikom kupovine cipela.

1. Važna vam je cijena? A kome nije?!
Naravno da je odlično priuštiti si dva para cipela umjesto jednog. Ako još uspijete nabaviti i torbu koja će im odgovarati nitko sretniji od vas! No, stanite ‘na loptu’. Zapitajte se kakve vam cipele trebaju! Odgovor će vas usmjeriti prema kupovini – trebate li ‘jednokratno’ rješenje uz neku haljinu cipele mogu biti povoljnije. One u kojima ćete hodati do posla, cijeli dan raditi u uredu moraju biti 100% fit u trenutku kad ih kupujete. A to košta!

2. Nevažan vam je materijal?!
Ako nam se cipele svide na prvi pogled, teško da ćemo zbog lošeg materijala od kog su napravljene da odustanemo od kupovine. U tom trenutku nije važno da li su cipele u potpunosti izrađene od sintetičkih ili od nekog prirodnog materijala – one su lijepe, savršeno vam stoje i ništa drugo nije važno. Ali i te kako je važno. Zato sljedeći put kad vidite nove, božanstvene cipele, pogledajte od kog su materijala izrađene – i to najbolje prije nego što ih isprobate.

3. Isprobavate samo jednu?
Čak ni kada se jako žurite i nemate vremena za dugotrajan šoping, ne biste smjeli kupiti cipele ako ste probali samo jednu od njih. Naime, kod većine ljudi se lijevo i desno stopalo bar malo razlikuju. Posebno oprezne bi trebale biti osobe sa zdravstvenim problemima – zdravlje i udobnost moraju da budu na prvom mjestu kad se kupuju i cipele. Zato obavezno isprobajte obje cipele i bar nekoliko minuta provedite u njima lagano šećući po trgovini, kako biste bili sigurni da vam odgovaraju.

4. Slijepo pratite trendove?
Mnoge od nas žele imati cipele kakve nose modeli u časopisima. Ako kupujete cipele za svakodnevno nošenje na posao i u njima namjeravate hodati, zaboravite na vrtoglavo visoke potpetice! Osim ako na kraju dana ne želite kući ići bosi… Osim toga, manekenke koje se smiješe s naslovnica u tim “prekrasnim” cipelama ne moraju hodati i voziti se tramvajem kući!

5. I za kraj, niste sigurne u boju?
Ne kupujte cipele u čiju boju sumnjate. Prespavajte, dođite s torbicom ili nekim odjevnim predmetom uz kojeg ćete cipele nositi. Ne vidimo svi isto boje, a i svijetla u trgovinama ne daju uvijek 100% jasnu nijansu boje.

cipela-štikla-modnialmanah

Trenutno nema komentara

Comments are closed