5 dodatnih koraka u njezi lica koji se isplate

Njega lica svakodnevna je obaveza svih nas. U pravilu postoje osnovni koraci koje ne smijemo preskočiti: čišćenje, ispravljanje ili prevencija nepravilnosti te hidratacija. Proizvodi koje koristimo u ovim koracima znatno se razlikuju od osobe do osobe ovisno o tipu kože, no svima su zajednički. Njega lica ne svodi se samo na brigu o koži, već i oralnu higijenu.

Oralna higijena mnogih ljudi odnosi se na pranje zuba. Iako je ovo temelj oralne higijene, postoji još niz koraka koje možete poduzeti za cjelokupno zdravlje usne šupljine. Ovakva zaokružena njega lica osigurat će vam zdravlje i dobar dojam u svakoj situaciji. Zato se isplati uložiti vrijeme i trud u specifične dodatke.

Temeljito uklonite ostatke hrane

Oralna higijena ne svodi se samo na pranje zuba jer njime uklanjate samo najveće komadiće hrane i bakterije s lako dostupnih zubnih površina. Potrebno je uvesti dodatne korake kojima ćete ukloniti i najskrivenije ostatke hrane. U tom će vam pomoći zubni konac ili još bolje oralni tuš. Tek kad se riješite svih ostataka hrane možete biti sigurni u zdravlje zubi – inače ostavljate plodnu podlogu za razvoj bakterija.

Očistite jezik

Zdravlje usne šupljine ne odnosi se samo na čišćenje zuba. Za izbjegavanje neugodnih mirisa, obavezno je i čišćenje jezika strugačem. Koristeći metalne strugače odstranit ćete bakterije i ostatke hrane s jezika te će tek tad vaša usna šupljina biti potpuno čista.

beauty-njega-lica-kolagen-notino-hr-modnialmanah

Prevenirajte prerano starenje

Po pitanju njege kože postoji bezbroj dodatnih koraka koje možete uključiti u rutinu. Doduše, neki su isplativiji od drugih, a jedan od njih je korištenje metoda za sprječavanje preranog starenja. U tom vam može pomoći niz sastojaka, a jedan od glavnih u toj borbi je kolagen. On pomaže sačuvati i vratiti elastičnost kože te time smanjuje bore koje nastaju zbog dehidracije i nedostatka elastičnosti.

Zaštitite kožu od UV zračenja

Iako svi koriste kreme za Sunce ljeti, mnogi zaboravljaju da je UV zračenje prisutno kroz cijelu godinu. Ono nam šteti čak i na oblačne dane, iako je smanjeno. Svejedno, potrebno se zaštititi od njegovog negativnog učinka te kako bismo izbjegli rak kože. Zato se preporučuje svakodnevno nanošenje kreme sa SPF faktorom.

Ako imate masnu kožu i smeta vas tekstura klasičnih krema za Sunce, potražite fluide i gelove sa SPF faktorom koji će zaštititi vašu kožu bez da je dodatno maste.

Očistite gornji sloj kože

Ovo je korak koji može znatno promijeniti vašu rutinu za njegu kože, a mnogi ga zaboravljaju. Naime, koristeći kemijske pilinge odstranit ćete mrtve stanice kože s površine i time postići obnovljen izgled zdrave kože.

Pritom je važno koristiti kemijske pilinge umjesto fizičkih – granule u klasičnim pilinzima previše su agresivne za kožu lica, dok kemijski pilinzi sadrže točno određene koncentracije kiselina koje neće naštetiti vašoj koži. Izaberite neku od AHA i BHA kiselina koje su primjerene vašem tipu kože i ubrzo ćete primijetiti mladolik izgled i poseban sjaj.

Dodatni koraci u njezi lica mogu itekako poboljšati vaše zdravlje i izgled – čak primjenjujući samo neke od njih postići ćete novu razinu njege.

Trenutno nema komentara

Comments are closed