4 savjeta za zdravlje vaše kose kad zahladi

kosa-hair-beauty-njega-modnialmanahPred nama je hladniji dio godine kojeg karakteriziraju nagle promjene toplog i hladnog, jak vjetar, centralno grijanje…Kosa već sada traži pomoć!

Bez obzira kakvu kosu imate redovito je perite hidratantnim šamponom s lipidima (osim ako nemate oštećenu kosu), ne zaboravite na odgovarajući regenerator, uglavnom onaj koji ide uz šampon koji koristite , jednom na tjedan stavite pakung kojim ćete nahraniti kosu i tjeme. Imate li suhe vrhove, ošišajte ih za početak. Šišanje suhih vrhova je preduvjet za lijepu kosu.

Obojana i suha kosa
Tijekom jeseni vrijede ista pravila za održavanje obojane i prirodno suhe kose kao i tijekom ljeta. Koristite preparate za njegu koji održavaju prirodnu vlažnost kose, ali i na krajeve nanositi specijalne silikonske kapi ili ulja koja stvaraju zaštitni film oko dlake i samim tim sprečavaju pucanje i cvjetanje kose.

Oprezno s fenom
Potrudite se kosu što više prosušiti ručnikom prije nego što uzmete fen. Nikada ne trljajte kosu jako, nego je blago pritišćite suhim ručnikom koji će upiti vodu. Ne prislanjajte fen nikada uz glavu i trudite se da bude udaljen od kose najmanje 20 centimetara. Vrući zrak usmjeravajte niz dlaku da biste izbjegli oštećenja i cvjetanje krajeva.

Ne zatežite rep
Ne zatežete previše kosu kada je vežete u rep i ne opterećujte ju jakim preparatima za oblikovanje. Skupljena i stegnuta kosa ne može disati.

Masna kosa
Ukoliko se vaša kosa brzo masti, zbog nošenja kape, morat ćete je češće prati. Izaberite šampon za masnu kosu, ali čim primijetite da se kosa manje masti, pređite na blaži šampon za normalan tip kose da se ne bi pojavila prhut.

Trenutno nema komentara

Comments are closed