Žuljaju li vas cipele? Evo pet savjeta kako ih proširiti kod kuće!

Godina koju ste proveli više kod kuće nego u pokretu i u uredu, pokoji kilogram više, ali i potpuno drugačiji izgled stopala nakon vremena u tenisicama samo su neki razlozi da svoje omiljene cipele u kojima ste nekad išle na posao više ne možete obuti. Ako ste to upravo shvatile, vrijeme je da rastegnete omiljeni par obuće na jedan od ovih načina pod jednim uvjetom – dužina cipela mora odgovarati vašem stopalu!

Što vam je činiti ako vas cipele stišću na bilo kojem dijelu stopala?

  • Unutrašnjost cipela prijeđite spužvicom natopljenom rakijom. Ne znamo koja je poveznica između kože cipela i ovog alkoholnog pića, ali znamo da ih savršeno širi.
  • Obujte debele čarape i ugurajte stopalo u cipele. Kako biste ih proširile toplim zrakom iz sušila za kosu prijeđite po cijeloj površini obuće. Cipela će se proširiti na mjestima koja su potrebna i ponovo ćete imati ugodan par obuće.
  • Imate li problem s uskim prednjim dijelom cipele napunite vrećice vodom i cipele stavite u zamrzivač. Led će pomoći da se taj dio proširi.
  • Cipele od gamoša možete u potpunosti proširiti ako ih namočite u mlakoj vodi pa u njihovu unutrašnjost ugurate drveni uložak. Ostavite da se osuše na sobnoj temperaturi.
  • Potražite u trgovinama sprej za proširivanje obuće (ima ga CCC) pa unutrašnjost dobro našpricajte te ih odmah obujte kako bi toplina stopala učinila svoje u proširivanju kože.
savjet-žuljaju-modnialmanah-praktični-savjet
Trenutno nema komentara

Comments are closed