Znate li zašto ljeti trebamo kremu za ruke?

Beauty kampanje kreme za ruke najčešće stavljaju u fokus hladnijeg dijela godine, no dermatolozi upozoravaju da na njegu ruku treba misliti cijele godine, posebno ljeti. U najtoplijem dijelu godine ruke su stalno u vodi (morska voda ili klor djeluju na poseban način) koja kao medij privlači i potiče djelovanje sunca. Na brz način tanka koža ruku može pocrvenjeti, ali i dehidrirati što u konačnici dovodi do toga da se počnu stvarati bore ili pjege na koži. Ovi ni malo simpatični detalji kasnije će pričati priču o vašim godinama ali i otkriti to da ruke niste štitile tijekom godine.

krema-za-ruke-beauty-modnialmanah-koža

Kako se to ne bi dogodilo evo zašto ljeti trebamo kremu za ruke!

  • Redovitim korištenjem kreme za ruke, uz pranje ruku, povećat ćete elastičnost kože, pigmentaciju i smanjiti mogućnost pucanja.
  • Svakodnevno korištenje hidratantne kreme trebalo bi biti dio svake zdrave rutine higijene ruku i smanjit će izlučivanje mikroba s kože.
  • Ljetna krema za ruke neka ima zaštitni faktor. Zaštitit će vašu kožu od sunca, spriječiti pojavu mrlja i bora te spriječiti opekline na koži. Štoviše, pomoći će u održavanju ujednačenih tonova boja na vašim rukama i djelovati kao barijera protiv problema s kožom
Trenutno nema komentara

Comments are closed