Znate li zašto je lan najpopularnija ljetna tkanina?

Zatoplilo je, pa u fokus ulaze laganije tkanine među kojima je posebno popularan lan! Znate li zašto je ova tkanina ujedno i najpopularnija tkanina svake ljetne sezone? Odgovor je jednostavan- lan je izuzetno izdržljiv, ali i ugodan za nošenje. Među prvima su ga u fokus stavili pripadnici više klase među kojima su monarsi, plemići, ali i svećenstvo… Godinama lan prati trendove, prilagođava se i postaje omiljena tkanina dizajnera koji ga oblikuju stvarajući vlastite kreacije.

fashion-lan-modnialmanah-tkanina

A svi koji ga biraju i nose cijene kod lana sljedeće:

  • jako je prozračan za nošenje posebno kad je jako toplo
  • Ima mogućnost upijanja vlage (znoja) s tijela što stvara dodatnu ugodu kad je jako vruće. Naime lanene haljine, lanene hlače i lanena posteljina drže vlagu dalje od našeg tijela, ali i hlade po vrućem vremenu
  • kada je pravi, izuzetno je izdržljiva tkanina (čak je jači za 30% od pamuka) koja svoju strukturu ne mijenja desetljećem (ako je održavate na ispravan način)
  • Lan je ekološki prihvatljiv i održiv! Smatraju ga zapravo jednim od najzelenijih i najodrživijih tkanina! Znate li da je gotovom lanenom proizvodu potrebno je oko 2 tjedna da se razgradi u tlu.
  • Ima odlično svojstvo regulacije temperature pa vam je u istom komadu tijekom ljeta hladno, a u toplijem dijelu godine toplo
  • Svestranost – lan je tkanina koja se kameleonski uklapa u različite modne stilove. Dobar primjer je klasična lanena haljina koju možete začiniti različitim modnim detaljima i prilagoditi dnevnim, odnosno večernjim prigodama.
  • Lan se jako lako održava! Perite ga na programima za osjetljivo rublje, a kad je odjeća mokra odmah je objesite na vješalicu. Lan se u većini slučajeva ne treba peglati.
  • Lan je zdrav! Ne znam je li vam poznato – lan ima blagotvorna svojstva za sve, a posebno za one s alergijama i kožnim problemima. Upravo zato ga birajte kad je odjeća u pitanju, ali i posteljina. Ona, kad je napravljena od 100% lana odličan je izbor za sve osobe koje imaju problema s kožom.
Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS