Znate li što je to color blocking?

Proljetni trendovi podrazumijevanje kombiniranje boja. Znate li kako to napraviti da noseći dvije ili tri boje izgledate skladno? Vrijeme je da vas upoznamo s novom tehnikom spajanja boja “color blocking.

U čemu je tajna?
Riječ je o spajanju komada u jarkim bojama. Može se kombinirati jedna bazna boja s dvije različite nijanse druge boje ili možete nositi smjeliju opciju i kombinirati tri ili više nijansi.

Naučite: krug boja!
Ovaj krug zalijepite za vrata ormara. Tako ćete uvijek znati kako kombinirati! Na primjer, crvena najbolje izgleda kada se spoji s narančastom ili ljubičastom (može i s pink), žuta se najbolje kombinira uz svjetlo zelenu ili boju senfa, dok se tirkizna najbolje uklapa sa plavom ili zelenom. Bazne kombinacije neka budu s crvenom, žutom i plavom bojom, a onda krenite sa sekundarnim bojama, odnosno bojama izvedenim iz osnovnih boja: zelenom, ljubičastom i narančastom.

Savjet više: oprezno s oštrim kontrastima!
Osnovno pravilo “color blockinga” je izbjegavati kontraste! Zato to dobro i izgleda. Nosite li jarke boje, kombinirajte i dalje boje iste jačine. Isto tako, neonske boje se slažu samo s drugim neonskim, a pastelne s pastelnim tonovima. Za uspjeh kombiniranja neka modna igra stane na tri boje. Obratite pažnju na ten i boju kose. Kobalt plava i jarka zelena gube svoju draž kad za “podlogu” imaju svijetli ten i plavu kosu.

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS