Znate li koji model kape i šešira nositi uz dugu odnosno kratku kosu?

Sezona nošenja kape i šešira je otvorena, a kako bi dojam bio potpun naučite uskladiti pokrivalo za glavu s oblikom lica i najvažnije dužinom kose. Jer nepravilno usklađivanje kape uz dugu, odnosno kratku kosu može stvoriti dobro znam efekt ‘meni ne stoji niti jedna kapa’. Kako to nije istina, jer za svaku glavu postoji i odgovarajuća kapa ili šešir naučite prepoznati model koji će vam pristajati kao saliven!

Uz dugu kosu nosite klasičnu kapu koju ćete navući preko ušiju, fedora šešir koji će prekriti čelo i bilo koji model trendy šeširića dubljeg gornjeg dijela i kratkog oboda.

Imate li kratku kosu, ono što morate znati je da prilikom nošenja kape pokažete dio kose. Najčešće su to šiške, koje u kombinaciji s kapom ili šeširom stvaraju odličan detalj. Koji model kape odabrati? Idealna kapa koja pristaje kratkoj kosi je mekana i široko pletena klasična kapa s dominantnim detaljem na vrhu. Kad je o šeširima riječ odaberite venecijanski model šešira strogog oboda. Njega nosite tako da prekrijete u potpunosti tjeme a obodom uokvirite lice i šiške.

A koji je to model koji pristaje svima? Bez obzira imate li dugu ili kratku kosu odaberite kapu sa šiltom (kakvu je prvi put nosila Julia Roberts u filmu Zgodna žena) koju ovisno o tome kako je nosite (kod kratke kose pokažite šiške) pristaje svima. Univerzalna je i francuska kapa, koja ima još jednu ‘moć’. Ona osim što podržava sve vrste kose podržava i sve oblike lica. Pazite samo prilikom odabira uskladiti i boju kape s bojom puti.

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS