Znate li kako reciklirati odjeću?

Imate li hrpu odjeće koju ne nosite iz bilo kojeg razloga ili je darujte onima koji će ih moći odjenuti ili naučite male tajne reciklaže! Posebno je to korisno kad imate odjeću kvalitetne izrade i kad sa sitnim korekcijama možete naoko jednostavno pretvoriti u posebno i neobično. Dakle, reciklaža podrazumijeva promjenu izgleda odjevnog predmeta kojeg imate, ali i mogućnost da vam ono što nije u skladu s vašom građom tijela postane omiljeni odjevni predmet. Isto tako reciklaža je i promjena stila odjevnog predmeta- nešto što je bilo jednostavno i svakodnevno uz dodatak nekih detalja poput gumbića ili perlica koje ćete same našiti može dobiti potpuno drugačiji look. Ako niste vješte sa šivanjem uvijek možete vrućom peglom aplicirati ukrase na odjeću. I na kraju, treći način reciklaže je potpuna promjena kroja odjevnog predmeta i to bez dodatnog šivanja i krojenja. Način ukrašavanja odjeće koji se prvi put pojavio modnih 80-tih (izrezivanje odjeće) a kasnije postao sve slobodniji i kreativniji odnosi se na rezanje pojedinih dijelova odjevnog predmeta u svrhu otkrivanja pojedinih dijelova tijela. Dakle, samo zarežete i zamolite tkaninu da napravi svoje.

praktični-savjet-recikliranje-odjeće-modnialmanah

Znate li kako škarama oblikovati odjeću?
Postoji nekoliko načina ali prvo i osnovno pravilo je uklanjanje svega što vam smeta kako bi odjevni predmet bio u skladu s tijelom. Primjer je previsok ovratnik primjerice zbog kojeg vam prsa izgledaju veća, a vrat kraći i širi. Kako bi se to izbjeglo uklonite render na ovratniku, oblikujte novi izrez te krenite s otvaranjem i ostalih detalja na majici ili nekom drugom odjevnom predmetu. Tako ćete dobiti na širini ali i formi odjevnog predmeta ali i stare odjevne predmete koje ste nagomilali u ormarima pretvoriti u nove komade koji će privlačiti pažnju.

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS