Znate li kako održavati ljetnu obuću?

Za razliku od zimske obuće kojoj je zadatak zaštiti stopalo ljetnoj je obući zadatak donji dio stopala zaštiti od vrelog betona ili neudobnih podloga. Upravo zato se događa da se potplat vrlo brzo i uprlja. Posebno je to problem nosite li natikače i sandale.

Znate li kako održavati ljetnu obuću?
Prljavi otisak stopala, posebno oko područja prstiju najčešća je slika pogledamo li sandale koje rado nosimo. Kako se to ne bi dogodilo, potrebno je držati se rutine. Ako je moguće, pokušajte nakon nošenja obrisati znoj i prljavštinu vlažnom krpom od mikrovlakana. Kod jačih zaprljanja napravite sami svoje sredstvo za čišćenje.

Evo što vam je potrebno: Soda bikarbona, stara četkica za zube i suha krpa od mikrofibre!

savjet-ljetna-obuća-održavanje-modnialmanah-ljetnu-obuću

Postupak čišćenja e vrlo jednostavan! Nanesite malu količinu šampona za kožu ili malo vode i sode bikarbone na podnožje sandale. Uzmite u ruku staru četkicu za zube pa kružnim pokretima umasirajte šampon ili pastu na mjesta nakupljene prljavštine. Meka vlakna četkice za zube nježno će očistiti mrlje. Nakon što je vaša cipela čista, isperite je mlakom vodom s pomoću vlažne krpe od mikrovlakana. Nemojte uranjati sandale niti ih držati pod tekućom vodom jer to može oštetiti cipelu. Sušiti na sobnoj temperaturi. Izbjegavajte sušenje na suncu.

Foto: pexels

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS