Znate li kako očistiti bijele tenisice?

Bijele tenisice su najpopularniji modeli tenisica koje se već nekoliko modnih sezona lako kombiniraju uz mnogobrojne odjevne kombinacije. U onima koje često nazivamo ‘starim’, a koje su eto još uvijek nosive i dobre često provodimo i slobodno vrijeme. Imate li takve, tijekom boravka na otvorenom vrlo brzo mogu postati prljave i ne nosive.

Znate li kako očistiti bijele tenisice na brz i jednostavan način?

Napravite otopinu od 1,5 dcl vinskog octa i isto toliko toplije vode u koju ćete umiješati 14 grama sode bikarbone. Dobiti ćete super pastu koju nanosite na tenisice četkicom za zube lagano trljajući po cijeloj površini tenisica. Ostavite da se osuši pasta te istuširajte tenisice. Nestat će sva prljavština!

savjet-čišenje-modnialmanah

Imate li tenisice napravljene od nekoliko vrsta različitih materijala i u različitim bojama moglo bi se dogoditi da ih ocat iz paste sa sodom bikarbonom nagrize. Zaprljanja možete lako otkloniti otopinom vode i sredstva za pranje suđa ( omjer 2:1) u koje ćete namočiti spužvu za čišćenje obuće (dostupna je u dm-u). Nakon što otopinom i spužvicom prijeđete po svim zaprljanjima tenisice istuširajte jakim mlazom vode i pustite da se ocijede i osuše.

savjet-bijele-tenisice-čišenje-modnialmanah

Platnene tenisice možete oprati i strojno i to tako da im unutrašnjost napunite praškom, te stavite na program ručnog pranja. Isključite program centrifuge, te prilikom pranja u spremnih za deterdžent dodajte dvije žlice vinskog octa. Ne zaboravite prije pranja skinuti vezice s tenisica.

savjet-bijele-tenisice-čišenje-modnialmanah
Trenutno nema komentara

Comments are closed