Znate li kako isprobati odjeću bez odijevanja?

Jučer su i službeno počeli popusti, pa se u mnogim trgovinama stvarala gužva – svi su željeli vidjeti i biti viđeni da na pametan i štedljiv način biraju svoje odjevne predmete. Kako bi se smanjila gužva ispred kabina, stilistica i modna savjetnica Alma Premerl Zoko modno je savjetovala u jednom od najpopularnijih trgovina u Z centru – Sinsay trgovini i otkrila kako isprobati odijeću bez odijevanja.

Evo kojih pet savjeta trebate:

Isprobavanje hlača je uvijek dodatni razlog za stajanje u dugom redu ispred kabine. Znate li kako ‘isprobati’ hlače bez odijevanja, a da niste sigurne u veličinu i to da li kroj odgovara vašem tijelu. Evo nekih jednostavnih savjeta – širinu hlača odredite laktom (kao na fotografiji) ili zatvaranjem linije struka koju ćete staviti oko vrata.

Pravilnu dužinu nogavica odredite tako da točku gdje se spajaju nogavice stavite ispod brade i odredite dužinu prema rukama. Dolazi li ona do sredine dlana, hlače prekrivaju nožni zglob. Na fotografijama pogledajte neispravan i ispravan način mjerenja dužine hlača.

Kad je o određivanju dužine haljine riječ, pazite da ne kupite zapravo tuniku! Vješalicu prislonite na ovaj način na svoja ramena, ravno stanite pred zrcalo i pogledajte haljinu. To je prava dužina.

Kako odrediti širinu? Posebno ako imate jača prsa? I kod ovakve izmjere žene često griješe. Kako biste znale da je odjevni predmet dovoljno širok prislonite na tijelo dio odjeće koji ga treba i prekrivati. Mjerite li tako i košulju, znajte da se gumbići neće otvarati ako kupite za dva prsta širi odjevni predmet.

Je li dobra boja? Ona koja vam se sviđa, koja je moderna ili koja odgovara vašoj boji puti. Da ste odabrale dobru boju znat ćete ako prislonite odjevni predmet uz lice ili ruku. Ako vam se čini da vam boja pristaje, a potpuno je drugačija od svih boja koje imate, napravite test – slikajte se u zrcalu. Pogledajte fotku i ako je još uvijek super kadar,kupite odjevni predmet koji ste isprobale.

Tkanina mora biti u skladu s tijelom! Pa imate li obline pazite da tkanina nije tanka i puna elastina (ocrtavat će sve nedostatke), treba li vam volumena birajte nekoliko slojeva tkanine na odjevnom predmetu, imate li problem s nošenjem određenih odjevnih predmeta prije kupovine dobro proučite etikete.

Foto: Nikola Zoko

Trenutno nema komentara

Comments are closed