Znate li baš sve o kremama, regeneratoru, načinu na koji se čupaju obrve…?

Znate li kako se našminkati? A kako njegovati lice? Po kojem se principu odabiru kreme, tekući puderi, sjajila? Kako počupati obrve… Ova i mnoga druga beauty pitanja nameću nam se svakog dana, a odgovori nam omogućuju da za svoju kožu izaberemo ono najbolje. Donosimo vam čitav niz zanimljivosti na temu proizvoda koje koristimo (ili koje bismo trebale koristiti), pa pročitajte, testirajte znanje i naučite…

Za početak, kreme za lice se odabiru u sladu s tipom kože lica i uvijek se koriste u dnevnoj i večernjoj varijanti. Dnevna krema će pomoći licu da što bolje podnese susret s prašinom, vrućinom, hladnoćom, dok će večernja krema lice nahraniti.
Pudere odaberite u skladu s tipom kože, ali i njezinom bojom. Važno je jeste li tamnoputi ili skroz svijetli, kakav je pod ton vaše kože. On može biti crvenkast ili žućkast što nije ni malo slično, zar ne?

Što uokviruje vaše oči? Dobro sjenilo? Na neki način! No pravi dojam će dati tek pravilno oblikovane obrve. Kako njih počupati? Oduvijek su se obrve čupale s unutarnje strane luka no, ako vam obrve nekontrolirano rastu s vanjske strane nemojte izbjegavati njihovo oblikovanje.

Imate li bubuljice na licu nemojte ih istiskati. Jedan dobar peeling lica može učiniti čuda.

Kako stavljati regenerator? Samo na krajeve? Ne, naravno, na cijelu kosu koju prije zadnjeg ispiranja lijepo izmasirajte.

Što najbolje uklanja celulit? Možda će se naljutiti proizvođači čudotvornih krema protiv celulita, ali najbolji način za lijepe i njegovane noge je kombinacija morske krupne soli i maslinovog ulja. Pomiješajte sol i ulje da dobijete gustu smjesu i kružnim pokretima izmasirajte dio tijela sa celulitom. Ponovite li taj postupak 10 dana vidjet ćete rezultat. Mi smo probali!

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS