Ženska sportska odjeća i sportsko donje rublje

U posljednjih godinu dana zbog epidemije korona virusa, mnogi od nas su bili primorani raditi od kuće i bili lišeni raznih aktivnosti poput sportskih treninga, wellness centara, kozmetičkih salona i drugo. Većina nas je pokušala vježbati kod kuće, no možemo si slobodno priznati da nije isti osjećaj kao kad vježbamo u teretanama ili u prirodi. A nije ni motivirajuće kada vježbaš sam. U dobrom društvu, sve je lakše, zabavnije i jednostavnije. Sada, s obzirom na to da mjere lagano popuštaju, ponovno su otvoreni svi naši najdraži sportski klubovi, udruge, teretane, igrališta i dvorane, te punom parom možemo krenuti vježbati. Ako još niste krenuli ili se planirate vratiti tek nakon ljetnog godišnjeg odmora – svakako obratite pažnju na nove kolekcije sportske odjeće i sportskog donjeg rublja koje će vas naprosto oduševiti.

astratex-ženska-sportska-odjeća-sportsko-donje-rublje-fashion-modnialmanah

Aktivna odjeća od nedavno je postala jedan od najpopularnijih trendova u modi, i to zaista ne čudi. Mnoge pripadnice ljepšeg spola koriste sportske tajice i sportsko donje rublje u kombinaciji s odjećom za posao. I na taj način osiguravaju si iznimnu udobnost i potporu. I sam odlazak u teretanu definitivno je privlačniji i kad imate na sebi lijepu i usklađenu odjeću za vježbanje. Iako postoji veliki izbor mogućnosti i stilova kada je u pitanju aktivna odjeća, možda je najrelevantniji sportski grudnjak. Sportski grudnjaci su nužnost svakog treninga; rade dvostruko više od običnog grudnjaka. Posebno su dizajnirani kako bi vašim grudima bilo ugodno, čak i za vrijeme najtežih aktivnosti. Svaki sportski grudnjak ima različitu razinu zaštite. Razina zaštite jednostavno znači razinu potpore koju vam pruža. Što je veća razina utjecaja, veća je i podrška. Tako imamo:
• Niski faktor zaštite
• Srednji faktor zaštite
• Visoki faktor zaštite

MATERIJALI SPORTSKE ODJEĆE I DONJEG RUBLJA
Ako vježbate i znojite se, velika je vjerojatnost da ćete htjeti sportski grudnjak ili tajice koje upijaju, dišu i ne lijepe se na kožu. Isto vrijedi i za donje rublje – posebice za gaćice za koje se preporučuje da budu birane upravo na temelju prirodnih materijala. Upravo prirodni materijali – pamuk ponajviše – vode u utrci po pitanju zdravlja, izdržljivosti i kvalitete materijala koji se nalazi u izravnom doticaju s golom kožom. Postoje česti primjeri koje viđamo u teretanama u vidu odabira loših materijala koji ne dišu, pa mnogi sportaši ne razmišljajući razviju kožna oboljenja.

Svaki odjevni predmet koji upija vlagu dizajniran je tako da izvlači vlagu s tijela i dovodi je na površinu tkanine kako bi mogla ispariti. Ako planirate kupiti novu sportsku opremu, potražite sportske grudnjake izrađene od tkanina poput mješavine spandexa, najlona, poliestera i neoprena. Još jedna izvrsna značajka tkanine za sportske grudnjake je mrežica koja se nalazi na njima. Mrežasta tkanina je obično lagana i ima male perforacije, čime stvara iznimnu prozračnost. Zbog toga je manja vjerojatnost da će vam se koža istrošiti, isušiti ili iritirati. Mrežaste tkanine također omogućuju ventilaciju i protok zraka, kako bi vam bilo hladno, suho i ugodno, bilo da ste na tečajevima joge, zumbe ili kick-boksa.

SAVJETI I TRIKOVI
U prosjeku 85% žena nosi pogrešnu veličinu grudnjaka. Svakako posjetite našu stranicu o veličinama grudnjaka da biste saznali kako odabrati optimalnu veličinu za sebe. Čak i ako vježbate samo ponekad, osjećat ćete se mnogo bolje kad budete imali pravu veličinu. Što se tiče sportske odjeće – ona najčešće dolazi u univerzalnim veličinama s opcijama za prilagodbu. Primjerice ako inače nosite veličinu M, tada će vam odgovarati i grudnjak veličine M. Često imaju veći broj remenčića koji se mogu stegnuti ili opustiti za optimalnu zaštitu. Kada isprobavate sportski grudnjak, važno je da vam bude tijesan. Tada će sve ostati na svom mjestu čak i pri najintenzivnijim treninzima. Prosječni svakodnevni grudnjak dizajniran je tako da smanji kretnje grudi prema dolje. To znači da nije namijenjen za aktivnosti koje uključuju skakanje, penjanje, trčanje i slično. U svakom slučaju, sportski grudnjak vam je najvažniji dio sportske opreme, stoga ako ništa drugo, svakako nabavite jedan koji ćete moći nositi na treninzima i pri obavljanju svakodnevnih obaveza.

Trenutno nema komentara

Comments are closed