Zemljanka, preslatka kuća u koju se možete zavući (i odmoriti) svakog vikenda!

Udaljena samo nekoliko minuta od hrvatskog graničnog prijelaza Banfi, u susjednoj Sloveniji, nalazi se neobična kućica u zemlji koja izgleda kao da u njoj žive hobiti. Njezino je ime Zemljanka i nalazi se u selu Šafarsko, u blizini slovenskog gradića Ljutomera. Sagrađena od potpuno prirodnih materijala, u prekrasnoj slovenskoj prirodi, mjesto je gdje možete opustiti tijelo i um. Možete je pronaći na Airbnb-u, na kojem se po mnogočemu ističe među brojnim kućama za odmor.

Kako i ne bi kad u potpunosti izgleda kao da ste došli u grad hobit, a kuća je u potpunosti napravljena od prirodnih materijala. Za njezinu izradu korišteno je 20 kubika ilovače pomiješane sa slamom, pijeskom i zemljom.

No u samoj unutrašnjosti kućice nalazi se luksuz kakva hotela. Drveni, ručno rađeni namještaj, potpuno opremljene kuhinja i kupaonica te prekrasna drvena terasa na kojoj ćete s užitkom ispijati kavu ili neko od kvalitetnih domaćih vina, po kojima je Slovenija poznata. Inspirativno okruženje nalazi se i u činjenici da je Apartma Zemljanka okružena nasadom borovnica i jabuka. Kućica ima jedan veliki bračni krevet i kauč na razvlačenje.

Blizina termi!
U blizini se nalaze Terme Sveti Martin, Terme Banovci, Terme Lendava ili Terme 3000 Moravske Toplice. Osim termi, u blizini se nalaze dućani i restorani, pa nemojte brinuti ni o čemu. Od Zagreba do hobitske kućice Apartma Zemljanka trebat će vam oko sat i pol vožnje, iz Rijeke oko 3 sata, a iz Varaždina samo pola sata.

Foto: Airbnb

Trenutno nema komentara

Comments are closed