Želite li zdravu kosu pazite čime se češljate!

Vjerovali ili ne, krivi odabir četke/češlja može ozbiljno oštetiti kosu. U to se uostalom možete uvjeriti i sami – počešljajte se s nekoliko različitih češljeva i odmah ćete uočiti razliku. S kakvom se četkom češljate? Ima li ona prirodna ili sintetička vlakna? Ukoliko ima prirodna vlakna znajte da vam ona stimuliraju cirkulaciju dlake što kosu čini sjajnom, dok ona od sintetičkih vlakana samo zagađuju vlasi. Četke s kuglicama na vrhu odlične su za raspetljavanje kose pa zato uvijek moraju biti pri ruci ženama s dugom i gustom kosom.

Kako odabrati idealnu četku za kosu? Upoznajte vrste…

•  PLOSNATA ČETKA – najbolja za raspetljavanje kose, odlična za feniranje, ali i pojačavanje cirkulacije. Ovaj tip četke preporuča se svim tipovima kose, posebno dugoj i gustoj. Koristi se za oblikovanje kose, ali ne i završno stiiziranje.
 OKRUGLA ČETKA – odgovara svim tipovima kose, i ravnoj i kovrčavoj, ali i tankoj i gustoj. Savršena je za feniranje, ali i za stvaranje blagih kovrči. Najvažnije je da prije stiliziranja kosa ne bude mokra već blago prosušena. Kad je riječ o okruglim četkama u ponudi su manje i veće četke, a koju ćete odabrati ovisi o tipu i duljini kose. Tako su primjerice, manje okrugle četke idealne za poludugu kosu, a koriste se za uvijanje, dodavanje volumena i oblikovanje šiški. Kosi daju punoću tako da vlasi guraju prema korijenu, pa je frizura postojana.
•  ČETKA S RAZMAKNUTIM ZUPCIMA – Četka sa široko razmaknutim zupcima idealna je za brzo sušenje kose zato što pozicija zubaca omogućuje bolju cirkulaciju toplog zraka. Odlična je za stvaranje volumena i feniranje.
•  OVALNE ČETKE – Četke s kuglicama na vrhu nježne su za tjeme zato što lako mogu otpetljati kosu, a preporučuju se tankoj i bojanoj kosi koja se najlakše lomi.

kosa-beauty-modnialmanah-1

Trenutno nema komentara

Comments are closed