Želite li izgledati mlado i njegovano? Neka vaša krema sadrži vitamine!

Kako kupujete proizvode za vlastitu njegu lica i tijela? Po principu – ovo je novo, moram isprobati, ovo koristim godinama i ne odustajem od toga, ovo ima odličan sastav i sigurno će goditi mojoj koži? Ukoliko je vaš odgovor ovo zadnje, na dobrom ste putu pronalaska idealne kreme koja će biti i hrana za vaše lice. Jer, vjerovale ili ne, kreme u svojem sastavu trebaju imati vitamine (koje inače uzimamo samo oralno, misleći kako je to dovoljno) koji licu daju svježinu, sjaj, vraćaju elastičnost, mladolikost…

beauty-modnialmanah-kremaKoje vitamine treba potražiti u svojoj kremi za lice?
• Vitamin A – ovaj se vitamin naziva i retinol i služi kao zaštita površinskog sloja kože. On je jak antioksidans, hrani kožu ali je i obnavlja. Imate li problema s aknama, sitnim prištićima vjerojatno je došlo do nedostatka vitamina A na vašoj koži. Vitamin A pogoduje i zrelijoj koži-obnavlja je i štiti od prijevremenog starenja.
• Vitamin B Imate li suho lice, sivkaste boje, rijetku kosu i lomljive nokte nedostaje vam B kompleks. Kombinacija vitamina B presudna je za mladenački izgled, a kako biste spriječili debljanje, izaberite iz B kompleksa vitamin B5 (povećava hidraciju i elastičnost kože) koji će djelovati na mladenački izgled kože. Nakon samo jednog mjeseca uzimanja ovog vitamina vidjet ćete nevjerojatna rezultate.
• Vitamin C ima protuupalno djelovanje pa je kao takav idealan za problematičnu kožu. Najaktivniji oblik ovog vitamina je L-askorbinska kiselina koja djeluje kao antioksidans. Kreme obogaćene ovim sastojkom stavljajte obilno na lice nakon intenzivnog izlaganja suncu (smanjuje crvenilo čak 50%brže), ali i u svakodnevnoj njezi na prijelazu iz sezone u sezonu. U čemu je tajna? Vitamin C je ključan za proizvodnju kolagena pa kao takav daje elastičnost koži i smanjuje bore. Isto tako, kad koža počne ‘starjeti’ ovaj će vitamin spriječiti pigmentaciju.
• Vitamin E je idealan u stvaranju zaštitnog ‘filma’ na koži! Osim toga on održava prirodnu vlagu kože, neutralizira slobodne radikale i smanjuje pojavu bora. Imate li tamne mrlje na tijelu, primijetili ste pojavu staračkih pjegica ali i opuštanje tonusa mišića vrijeme je za intenzivnu kuru kremama koje u sebi imaju ovaj vitamin.

Trenutno nema komentara

Comments are closed