Želite li darovati nakit? Ovo su mala pravila bontona!

Koliko ste puta razmišljali o poklonu za dragu osobu, a onda shvatili kako je najbolje darovati nakit. Zlato ili srebro? Za posebne prigode kao što su ‘okrugli rođendani’, godišnjice braka, dan diplome, krizma, Prva pričest, krštenje daruje se zlatni nakit. Po bontonu odaberite jedan komad ili komplet koji označava vašu privrženost osobi koju darujete ali i ne označava previše intiman dar. Primjerice- ogrlica s križićem ili anđelčićem je idealan dar djevojčici koja se krsti ili krizma, komplet narukvica i ogrlica idealan je dar za punoljetnost, a za diplomu je lijepo darovati konkretniju ogrlicu koja se lijepo kombinira i uz modne kombinacije. Prstenje daruju samo supružnici ili roditelji.

Što je sa srebrnim nakitom?
Priča o srebrnom nakitu seže daleko u prošlost kad se upravo ovakav nakit darovao svima kojima se željelo zdravlje i dugovječnost. Najčešće su ga dobivala djeca, mlade žene, majke, ali i vojnici koje su čekali s ratišta.

Znate li?
Srebro ima ljekoviti učinak na bolove u zglobovima, kostima i koži, a srebrni nakit pomaže u održavanju mirnog i zdravog duha. Podiže koncentraciju, djeluje kao analgetik i može spriječiti razne infekcije u organizmu.

Bonton darivanja srebrnog nakita
Kako biste uvijek darovali u skladu s bontonom ovo su mala pravila darivanja.
1.  Ogrlice, naušnice i narukvice darujte prijateljima za rođendan. Ukoliko je veće društvo dogovorite se međusobno i darujte zajednički nakit koji će biti kvalitetniji i bolji.
2.  Djevojci ili mladiću s kojim ste dulje u vezi darujte srebrno prstenje. Budite oprezni, prste je uvijek znak ozbiljnosti veze. Isto tako možete darovati i ogrlicu s privjeskom srca. Ukoliko je veza na početku, radujte narukvicu ili ogrlicu s imenom, zanimljive naušnice, dugačke ogrlice koje se nose kao trendy odjevni komad.
3.  Imate godišnjicu braka? Budite kreativni i darujte dvije narukvice (jednu sebi, jednu voljenoj osobi), prsten na kojeg ćete ugravirati datum, ogrlicu na kojoj će pisati nešto što je vezano samo za vas…
4.  Mama ima rođendan? Ukoliko gleda Sulejmana veličanstvenog darujte joj nešto iz te kolekcije. Isto tako možete darovati i nakit ukrašen kamenčićima koji djeluju poput rubina, safira…
5.  Poslovnim partnerima možete darovati nakit, ali pazite što – igla za kravatu, ukrasni gumbi za manžete košulje, neutralni broš – neki su moji savjeti.

Trenutno nema komentara

Comments are closed