Zazelenite svoje prozore! Ove tri biljke nose blagostanje (tako kažu)

Po kojem principu birate biljke u svojem domu? Kupujete ono što vam se sviđa, gomilate lončanice presađujući veće biljke ili… Povratak prirodi čak i za nas brojne koji žive u stanovima, znači zelenilo na prozorima, ali i lončanice u zamjenu za bukete rezanih biljaka na stolovima. U moru biljaka koje se danas mogu kupiti u velikim lancima poput Peveca, Bauhausa, Ikee postoje one koje donose blagostanje u naš dom, koje su zapravo sinonim za sreću, uspjeh, blagostanje, ljubav. Vrijeme je da ih i detaljnije upoznate!

Krasula (u narodu zvana ‘novčić drvo’) osobito je cijenjena zbog ovalnih listova koji podsjećaju na kovanice. Ova se biljka tradicionalno poklanja za uspjeh u poslu, a ako je imate stavite je blizu radnog stola ili ulaza u kuću.

lifestyle-cvijeće-modnialmanah

Popularne orhideje su drevni ljubavni simboli. Vjeruje se da privlače ljubav, produbljuju prijateljstva i umiruju dušu. Stari Grci povezivali su orhideje s plodnošću pa ne čudi kako su ih darovali mladim bračnim parovima prilikom vjenčanja.

lifestyle-cvijeće-modnialmanah

Volite li bršljane znajte da ova biljka čisti prostor od otrova (benzena, toluena, ksilena, formaldehida) koji se nalaze u zraku. Idealni su za one koji rade kod kuće.

lifestyle-cvijeće-modnialmanah
Trenutno nema komentara

Comments are closed