Zaustavite starenje kože ruku – evo zašto su kremice toliko važne!

Intenzivno dezinficiranje ruku svim mogućim dezinficijensima, pranje suđa, tipkanje po tastaturi, diranje različitih tekstura, ali i vjetar, hladnoća i prevelika toplina uvelike djeluju na naše ruke. Kako bi one bile što duže mladolike (jer jednom kad na njima primijetite staračke pjegice-gotovo je) u svakodnevnu beauty rutinu uvrstite i kreme za ruke. Ok to je ono što većina žena zna, no koliko se toga i pridržavamo?!

beauty-koža-ruke-krema-za-ruke-njega-modnialmanah

Drage naše, u hladnijem dijelu godine, o svojim rukama i kremicama trebale bi znati ovo:

  1. Tijekom dana, samo malo kreme nanesite nakon svakog pranja, a nakon što lice očistite, namažete kremom za noć, beauty rutinu nastavite na rukama. Priuštite im bogatu njegu dok spavate. Savjet više: ako su ruke jako suhe i koža je ispucala namažite ih bogato kremom i navucite gumene rukavice. One će pomoći da se krema što bolje upije što će rezultirati mekanim i lijepim rukama.
  2. Ukoliko su vam ruke jako suhe promijenite kremu!
  3. Kako trebam koristiti kremu za ruke? Ne postoji krivi ili pravi način nanošenja kreme za ruke, ali…. Kako bi se kremica u potpunosti upila u vašu kožu prvo kremicu stavite na gornji dio ruku pa kremu rasporedite na dlanove. Razlog je vrlo jednostavan – koža na gornjem dijelu ruku je puno tanja i ima manje lojnih žlijezda, što znači da vrlo brzo može postati suha i zato joj treba najviše vlage.
  4. Ne volite masni trag na rukama? Birajte kremice koje se brzo upijaju ne ostavljaju masan trag. Ziaja kreme za ruke u svojim formulama imaju upravo tu kombinaciju pa ne čudi kako iz obožavaju na tisuće žene.
  5. Ne odustajte od svakodnevne njege ruku! Čak i kad su lijepe, mekane i njegovane! Baš kao i s korištenjem krema za lice, učestala uporaba kreme za ruke usporiti će starenje kože starenja, kao i povećati razinu vlage i elastičnost kože. A da ne spominjemo zaštitite ruke od izlaganja UV zračenju koje može uzrokovati pucanje i pigmentaciju. Ako brinete za svoje ruke kao i za svoje lice, one će istovremeno starjeti!
Trenutno nema komentara

Comments are closed