Zašto muškarci ne smiju koristiti proizvode za žene?

Muška njega nije više tabu tema, što dokazuje sve veći broj muškaraca koji posvećuju svoje vrijeme njezi lica, tijela… Upravo takvim frajerima nije dovoljna samo voda i sapun za njegu, već se odlučuju na različite kozmetičke preparate. I oni, baš poput žena, žele usporiti starenje kože i odgovarajućom njegom djelovati i protiv postojećih bora. No, isto tako muškarci ne bi smjeli koristiti iste proizvode kao i žene jer je muška koža deblja, lojne i znojne žlijezde su aktivnije od ženskih, a vezivno tkivo ispod muške kože je jače (jedan od razloga zašto muškarci nemaju probleme sa celulitom).

Jeste li znali?
Muška koža sadrži veliku količinu kolagena, pa stari kasnije od ženske? Osim toga proizvodi više loja, masnija je, a pore se lakše zatvaraju i imaju više nečistoća.

Koje preparate koristiti?
Muškoj koži je potrebna vlažnost, pa je najbolje koristiti gelove i fluide. Oni koji imaju osjetljivu kožu koja se nakon brijanja crveni i djeluje upaljeno, trebaju pažljivo birati proizvode. Prvo je potrebno odrediti tip kože, a ako niste sigurni savjetujte se u ljekarni ili s dermatologom.
Muška njega započinje brijanjem s pjenom ili gelom koji odgovara tipu kože. Ukoliko dlake brade urastaju u kožu i nastaju mali upaljeni čvorići, prije brijanja je lice potrebno dobro umiti i ‘natopiti’ toplom vodom, a pjenu ili gel za brijanje umasirati kružnim pokretima.
Nakon brijanja, kožu je potrebno njegovati i zaštititi odgovarajućom kremom za lice.

Trenutno nema komentara

Napišite komentar

Vaša email adresa neće biti prikazana