Zar je moguće: akne u 40-toj?!

Vjerovali ili ne, istraživanja pokazuju da jedna od dvije odrasle žene ima period izbijanja bubuljica ili akni tijekom svoje reproduktivne faze. Ukoliko ste upravo sada u borbi s ovim neprijateljima lica, saznajte kako ih tretirati bez brige o borama, suhoći kože i pigmentaciji? I isprobajte ZIAJA manuka tree liniju za njegu problematične kože svih dobnih skupina.

akne-ziaja-modni-almanahNa što morate paziti?
•  Nemojte grubo čistiti kožu. Miteseri i bubuljice predstavljaju začepljene pore, a kad se pojavi crvenilo ono je znak upale ispod kože te njeno grubo čišćenje samo izaziva veću reakciju.
•  Kožu čistite salicilnom kiselinom koja će otvoriti pore i otkloniti mrtve stanice s površine kože. Djeluje anti upalno i pomaže pri sprječavanju stvaranja akni.
•  Potražite sredstva za pranje lica sa 1% do 2% salicilne kiseline. Naša je preporuka ZIAJA Manuka tree gel za umivanje lica. Odličan čistač koji osim prljavštine s lica uklanja i neželjene akne.
•  Kožu možete čistiti i antibakterijskim sredstvima za pranje lica koja će ubiti bakterije ispod akni i imati blagi piling učinak za čišćenje pora.
•  Ukoliko vam se akne pojavljuju prije menstruacije, koristite blagu njegu sa salicilnom kiselinom tjedan dana prije i nekoliko dana poslije ciklusa.
•  Ukoliko vam ništa do sada ne pomaže, pokušajte s retinolom koji može pomoći u prevenciji akni, smanjuju tragova poslije akni i umanjivanju bora.
•  Ne pretjerujte s antiage proizvodima. Potražite laganije formule poput seruma, gelova i losiona iz ZIAJA linije Manuka tree. Kako biste u potpunosti ‘sanirali’ problem s kožom ne zaboravite na dnevnu i noćnu kremu iz iste linije.
•  Umjesto teških pudera koristite one lagane mineralne.

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS