Zagreb dobio Dream Point, novi koncept store za ljude usmjerene prema prirodi i održivosti!

Dežmanov prolaz jedna je od omiljenih lokacija u Zagrebu, koja nas unatoč činjenici da se nalazi u strogom centru svojom šarmantnom atmosferom odvaja od gradske užurbanosti. U toj maloj, ali vibrantnoj shopping destinaciji odnedavno možete pronaći Dream point concept store, trgovinu za aktivne, slobodne, prirodi usmjerene ljude.

Projekt interijera izradila je arhitektica Sunčica Mastelić Ivić, koja rado ističe suradnju s Dream Point timom: „U izradi ovog projekta interijera pokušali smo pokazati jedinstvo ideje skupine proizvoda, i interijerskog oblikovanja i dekoriranja. Zato je prostor interijerski predstavljen u ležernom skandinavskom stilu, s regalima od natur furnirane šperploče, koji nas podsjećaju na vezu s prirodom i vanjskim svijetom. Na zid u pozadini aplicirana je zidna ilustracija – rad nagrađivane animatorice i ilustratorice Hane Tintor, napravljena posebno za ovaj interijer. Njezin zidni art prikaz je doživljaja osnovnih ciklusa prirode – kiše, vode, sunca, biljnog svijeta. Nadamo se da smo tako ovaj mali prodajni prostor načinili posebnim zaustavnim punktom u prepoznatljivoj Dežmanovoj ulici.“

Što vas očekuje na ovoj lokaciji?
U Dream point concept storeu možete pronaći premium, održive brendove, vrhunske kvalitete i neodoljivog dizajna: Chilly’s, Secrid, Gaston Luga, Wunderkey, Dock & Bay, Notabag i Brooklyn candle studio. Svaki od navedenih brendova poseban je i jedinstven na svoj način, a svojom filozofijom predstavljaju protutežu takozvanoj brzoj modi i priklanjaju se društvenom pokretu održivog pristupa koji objedinjuje eko dizajn, nove tehnologije izrade vlakana, recikliranje i savjesnu potrošnju. Chilly’s, britanski brend prepoznatljiv po svom premium dizajnu u svojoj ponudi sadrži visoko kvalitetne, ekološke boce i šalice od nehrđajućeg čelika.

Nizozemski brend Secrid u ponudi ima nekoliko vrsta novčanika, a unutar svakog novčanika nalazi se card protector koji je ujedno i RFID zaštita – kad je vaša kartica u Cardprotectoru u potpunosti je zaštićena. Svi Secrid proizvodi svjesno su izrađeni na odgovoran način, stavljajući ljude i planet na prvo mjesto. U Dream point concept storeu možete pronaći i skandinavski brend koji kreira jedinstvene i bezvremenske ruksake, Gaston Luga. Zanimljivo je i da se u izradi koristi koža na biljnoj bazi: biomaterijal stvoren od odbačene kore jabuke. Wunderkey, njemački brend izrađuje organizatore za ključeve, a za cilj ima inovativnim pristupom svaki dan u životu učiniti boljim, lakšim i ljepšim. Fokus brenda Wunderkey je na bezvremenskom i minimalističkom dizajnu u kombinaciji s najvišom kvalitetom proizvoda do posljednjeg detalja.

Notabag se pak pojavio kao rješenje određenog problema; nošenja nepraktičnih torbi prilikom vožnje bicikla. Tako je nastala ideja o dizajnu koji je na kraju postao originalni hibrid velike torbe i ruksaka, praktičnog i ekološki osviještenog dizajna načinjen od visokokvalitetnih materijala. Namjera brenda Dock & Bay bila je stvoriti kompaktne ručnike koji zauzimaju malo mjesta i prikladni su za putovanja izuzev toga što su brzosušeći i nježni za kožu. U njoj su i uspjeli pa je Dock & Bay jedan je od najprodavanijih brendova ručnika na tržištu. Cijela priča tu ne staje te su s vremenom počeli proizvoditi i niz inovativnih, visokokvalitetnih, pristupačnih i planetarno prihvatljivih proizvoda. Novost u Dream point concept storeu je Brooklyn candle studio, američki brend 100% veganskih i ručno napravljenih mirisnih svijeća od najkvalitetnijih sastojaka i profinjenog minimalističkog dizajna.

Svi navedeni brendovi, osim što se mogu pohvaliti činjenicom da upotrebom održivih materijala čuvaju naš planet, njeguju i održivu kulturu poslovanja, jer i čovjek je dio prirode, a humani pristup u poslovanju za cilj ima pozitivno odgovoriti ne samo na problem kao što je onečišćenje okoliša, već i nejednakost i socijalna nepravda.

Istražite ponudu, odaberite svoje IT komade za proljeće koje nam stiže…

Foto: John Pavlish

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS