Vrijeme je za hulahupke – naučite osnovna pravila!

Rano proljeće, koje je upravo počelo u fokus stavlja suknje i haljine koje se kombiniraju uz balerinke i laganije cipele. Upravo zato je jako važno kakve ćete hulahupke odabrati. Najomiljenije su one ‘obične’, bazne u boji kože ili u ne bojama- najčešće crnoj. Kako bi vaš izbor bio uspješan, a noge u skladu s tijelom optički korigirane do savršenstva, danas vam naša Alma savjetuje kako ćete odabrati prave hulahupke i na što morate paziti. Jer samo jedna osnovna stvar s kojom griješimo (sjajne hulahupke nisu za jače noge jer optički pojačavaju volumen noge) otvara ‘Pandorinu kutiju’ modnih pravila.

Što morate znati?
• Znate li što znače DENI? To je oznaka za debljinu/gustoću čarapa. Najtanje hulahopke mogu biti 8 dena, a najdeblje i do 800.
• Govorimo li o baznim hulahupkama, govorimo o takozvanoj boji kože. Ova se boja čarapa pojavljuje u najmanje 7 nijansi pa pazite prilikom odabira. Naučite razliku između bež, boje pudera, tamnog pudera, tropic (ta je ujedno i najprirodnija jer asocira na osunčane noge tijekom ljeta).
• Mat ili sjajne? Na svim čarapama nalazi se oznaka jesu li hulahopke sjajne ili mat. Sjajne nosite uz svilene haljina, a mat uz traper, tvid…
• Veličina hulahupki je jako važna kako biste im produljili rok trajanja. Što to znači? Ukoliko su prave veličine, hulahupke neće stradati na nožnim prstima, na gaćicama…

A sada princip po kojem se kombiniraju hulahupke i ostale odjevne kombinacije!
• Nosite li više ravne cipele nosite ih u kombinaciji s prozirnim čarapama. Sjajne čarape ne funkcioniraju najbolje sa ravnim cipelama.
• Sjajne čarape se više vezuju za lijepo i toplije vrijeme. No, nosite li ih tijekom zime, uskladite ih s gornjim dijelovima. Isto tako, nosite li ovaj tip hulahupki ispod hlača znajte da vam se tkanina hlača neće zalijepiti za nogu.
• Imate li jače listove i uske nožne članke pazite da između hulahupki i cipela bude barem nekoliko nijansi razlike u boji. Tako će noga vizualno izgledati uže.
• Nosite li puno crne odjeće? Ne moraju u ovoj ne boji biti i hulahupke, zar ne? Isprobajte neke druge tamnije nijanse poput sive, smeđe, pa čak i tamno ljubičaste. Samo mali detalj kao što su hulahupke dati će cijelom outfitu modni pečat.
• Kako održavati hulahupke? Pobrinite se za svoje čarape tako što ćete ih prati ručno u mlakoj vodi sa deterdžentom za osjetljive tkanine. Ako ih baš morate prati u perilici koristite posebne vreće za pranje sitnije odjeće. Ukoliko je nemate pri ruci poslužiti će i pamučna jastučnica. Nakon pranja i ispiranja, zamotajte čarape u meki ručnik kojim ćete iscijediti višak vode i tada ih objesite da se osuše. Na taj ćete način izbjeći da vam se čarape oštete ili dodatno rastegnu.

 

Trenutno nema komentara

Comments are closed