Vrijeme je za gležnjače! Evo kojih pet modnih savjeta trebate!

Hladna jutra i večeri, ali i sve zubatije sunce tijekom dana tjeraju nas na obuvanje tople obuće. Zapravo, znate kako se kaže – čizma glavu čuva! Dok njezine sare ne počnu prelaziti listove i dodirivati koljena, uživamo u prvim pravim vjesnicima hladnijeg vremena- gležnjačama! Onim klasičnim ravnog gumenog potplata, ali i stiliziranim varijantama popularnih modela i seksipilnim kratkim čizmicama. ‘Gležnjačomanija’ je zavladala u svim CCC trgovinama, a naša je modna savjetnica i stilistica Alma Premerl Zoko dala pet smjernica kako u moru modela koji vas mame na isprobavanje odabrati one koji će savršeno pristajati vašim nogama, ali i stilu kojeg nosite ove sezone!

Evo kojih pet modnih savjeta trebate prilikom odabira svog idealnog para:

Kontrast u NE bojama posebno nosite li (ne) boje crnu i bijelu! Dakle, ako mislite da nema dalje od crnih outfita kontrirajte modnim detaljima. Ove sezone je itekako moderna bijela obuća u kombinaciji s bijelim torbicama. Isto tako, ove su sezone IT i bijele hlače i puno crno bijelih/ raster uzoraka. Ukoliko se odlučite za takav total look kombinaciju ‘smirite’ crnom obućom.

ccc-shoes&bags-fashion-modnialmanah-gležnjače

Široka sara VS vitke noge! Drugim riječima, imate li jače listove i naglašena koljena birajte gležnjače širokih i ravno odrezanih sara. One će u kombinaciji s špičastim vrhom učiniti maksimum za vitkost vaših nogu.

ccc-shoes&bags-fashion-modnialmanah-gležnjače

Sve boje jeseni, odnosno sve nijanse smeđe obilježiti će ovu modnu jesen. Znate li koju nijansu smeđe odabrati? Hladniju nijansu (u ovom slučaju drugu i četvrtu gležnjaču) birajte imate li šire stopalo i jače noge. Hladnija boja će optički suziti taj dio tijela. Prva i treća gležnjača su toplije nijanse smeđe i one pristaju ženama uskih i tanjih nogu. Iako su ove gležnjače u nekoliko nijansi smeđe trebale poslužiti kao prilika za uočavanje različitih nijansi smeđe, ovo su i odlični modeli koji maksimalno pomiruju nesavršenosti nogu- najmanje 6 ‘rupica’ kroz koje prolaze žniranci optički sužavaju stopalo, a modeli koji imaju više ‘rupica’ savršeno pojačavaju uske zglobove i listove.

ccc-shoes&bags-fashion-modnialmanah-gležnjače

Koju visinu gležnjače obuti? Naravno onu koja neće optički skratiti ili pojačati noge! Kad gledate različite veličine sara, evo savjeta za odabir! Što su tanje noge i uža stopala gležnjače moraju biti visokih sara (najbolji su modeli bez vezanja/ prve gležnjače na ovoj fotki), za skladno građene noge/ dobra proporcija dužina nogu -širina stopala su vječna klasika gležnjače pomalo vojničkog stila. Ženama jačih nogu i širokih stopala pristaju modeli gležnjača čiji je prednji dio u potpunosti zaobljen, vezanje počinje od rista, a visina sara je ravna i široka kako bi između sare i nogu ostalo nešto mjesta.

ccc-shoes&bags-fashion-modnialmanah-gležnjače

Zašto odabrati ukrase na gležnjačama? Tri su valjana odgovora!

  1. Zato što oni pojačavaju modni stil i odličan su začin svake jednostavne kombinacije.
  2. Zato što u svojoj asimetriji lanci i stilizirane trake optički sužavaju širinu stopala.
  3. Zato što pokazuju vašu želju za koketiranjem modnim trendovima
ccc-shoes&bags-fashion-modnialmanah-gležnjače

Foto: Nikola Zoko

Trenutno nema komentara

Comments are closed