Vrijeme je za depilaciju – brijač ili žilet pitanje je sad!

beauty-depilacija-modnialmanahProljeće donosi tanje hulahupke, pastelne boje, puno različitih modnih komada i naravno lijepu i njegovanu (bez dlačica) kožu! Kako se zimi najčešće ‘održavamo’, a u toplijem dijelu godine fokusiramo na depilacije danas otkrivamo beauty trikove kako pripremiti kožu i kako se uostalom depilirati.
• Prije depilacije uživajte u toploj kupki ili duljem tuširanju. Zašto? Topla voda će omekšati kožu, otvoriti pore.
• Ukoliko je ovo prvo ovogodišnje veliko depiliranje, napravite peeling i masažu grubom rukavicom kojom posebno tretirajte dijelove tijela koje ćete depilirati. Na taj se način podižu urasle dlake.
• Kako brišete tijelo? Laganim ‘utapkavanjem’ mekanog ručnika? Ovaj put dobro istrljajte tijelo i to u smjeru suprotnom od kazaljke na satu!
• Spremni ste za depilaciju! Odaberite brijač (koji ‘reže dlaku’ i ne čupa korijen) ili ono što je definitivno bolje – depilacija toplim ili hladnim voskom, depilacijskom kremom.
• Kako djeluje vosak? Prianja uz dlačice i čupa ih zajedno s korijenom. Bez obzira koji tip depilacije voskom odabrali, rezultati neće izostati! Ovaj postupak je idealan za depilaciju prepona, potkoljenica, pazuha, nausnica.
• Krema za depilaciju – da ili ne? Ukoliko ne možete podnijeti kratkotrajnu bol depilacije voskom, i krema nije loše rješenje! Ona dovodi do atrofije i razlaganja keratina, najvažnijeg sastojka dlake, koja se nakon određenog perioda lomi i pada. Krema sadrži kemijske spojeve koji prodiru u korijen dlake, pa je ona nakon svake depilacije sve slabija.

beauty-depilacija-modnialmanah

Trenutno nema komentara

Comments are closed