Vratite vitalnost tijelu uz Aufguss – nordijsku senzaciju u saunama

Uživate u saunama? Volite blagodati nordijskih tretmana? Jeste li čuli za Aufguss? Iako potječe od germanske riječi infuzija, riječ je o specijalnom finskom načinu sauniranja, specifičnom vrtloženju zraka u saunama, slobodno se može reći – pravom sauna showu! Ljubitelji sauna doći će na svoje u Falkensteiner Hotelu & Spa Iadera u Petrčanima kraj Zadra od 18. do 20. listopada te od 22. do 24. studenog. Tada, naime, u Punta Skali gostuje tim certificiranih slovenskih majstora Aufgussa koji će goste voditi kroz gotovo hipnotičke performanse.

falkensteiner-hotel-spa-iadera-sauna-zdravlje-modnialmanah

Gostima hotela na raspolaganju će biti osam Aufguss tretmana tijekom dana koji će obuhvatiti posebne rituale s prirodnim esencijalnim uljima, pilinzima i maskama od meda.

Majstori Aufgussa u saunu donosi drvenu posudu sa snježnim kuglicama natopljenima prirodnim esencijalnim uljima. Kada počne glazba i na vruće kamenje postavi prvu snježnu kuglu – počinje show. Ova senzualna terapija uključuje vizualni doživljaj, divan osjećaj na koži i podražaj mirisom, a instrumentalna glazba prati majstorovu koreografiju. Majstor Aufgussa ritmičkim pokretima ručnika i rukom usmjerava vruću i mirisnu paru prema kupačima, stvarajući intenzivan multisenzorni doživljaj. Ritual traje oko 15 minuta, a toplina se neprestano povećava tijekom rituala. Počinje se s oko 120 °C.

Jesen u znaku nordijskih tretmana
Ambijent Hotela & Spa Iadera čiji se Aquapura Spa centar prostire na 6000 kvadratnih metara, gosta uvodi u svijet uživanja pomno odabranim dizajnom interijera, mirisima, zvukovima i bojama. Opuštajući ugođaj u jednom od najvećih spa centara u ovom dijelu Europe sa šest bazena, a dva su grijana, te panoramskim pogledom na kristalno čisto more dodatno pojačava doživljaj. Turski hammam predstavlja posebnu orijentalnu zonu ugode za sva čula, a finske, turske i zemljane saune idealan su ambijent za sveobuhvatno uživanje.

Opsežne studije naglašavaju brojne prednosti korištenja saune. Izlaganje toplini u kontroliranom okruženju saune i u ograničenom vremenskom razdoblju pomaže srcu da pravilno funkcionira, pogoduje protočnosti krvnih žila, opušta arterije, poboljšava san, pozitivno utječe na raspoloženje, umanjuje simptome depresije i tjeskobe te smanjuje rizik od demencije i Alzheimerove bolesti.

Trenutno nema komentara

Comments are closed