Volite ‘sam svoj majstor’ proizvode? Evo recepta za ulje za tamnjenje!

Iako su trgovine prepune proizvoda za sunčanje uz koje stoji naglasak da su 100% prirodni, još uvijek neke od vas vole ‘smućkati’ proizvod za sunčanje u vlastitoj kuhinji. Za takve danas otkrivamo nekoliko recepata naših baka uz kojeg ćete fiksirati boju i nahraniti i hidrirati kožu!

savjet-koža-sunce-ulje-tamnjenje-modnialmanah

Što vam je potrebno?
1 decilitar bademovog ili maslinovog ulja, decilitra kokosovog ulja, isto toliko pčelinjeg voska, dvoje žlice cink oksida (prodaje se u apotekama), dvije žlice karite maslaca i malo eteričnog ulja za vanjsku upotrebu po želji (za miris ovog proizvoda).

Kako pripremiti ovaj proizvod?
Ugrijte ulje na laganoj vatri i u njemu otopite maslac i vosak. Pazite da temperatura bude niska kako bi se polako povezali svi sastojci. Kad se sve ohladi dodajte cinkov oksid i po želji eterično ulje. Ovaj proizvod čuvajte na hladnom mjestu i možete ga koristiti 6 mjeseci.

Ulje za sunčanje s Aloa verom
Za ovo ulje za sunčanje vam je potrebno-pola šalice aloa vera gela, 20-tak kapi ulja od mrkve, pet velikih žlica ulja pšeničnih klica, jedna žlica ulja od konoplje i pet do sedam kapi ulja lavande. Kako pripremiti? Sve sastojke pomiješajte u posudi koju možete zatvoriti. Dobro promućkajte sve sastojke i namažite uljem svoju kožu. I ovo ulje možete koristiti 6 mjeseci nakon pripreme.

Trenutno nema komentara

Comments are closed