Volite li retro look? Evo kojih pet trendova ubaciti u svoj look!

Rečenica – moda se uvijek vraća usađena nam je još dok smo bile male, pa u svojem životnom vijeku neke trendove možemo nositi nekoliko puta. Naravno dorađene u odnosu na ono što smo već nosile. Ljeto 2020. ma kakvo ono bilo, gledati ćemo kroz ružičaste naočale, pa ćemo ga pokušati zapamtiti (ne po zaštitnim maskama) nego po pet retro trendova koji su doživjeli svoj come back.

Evo o kojim je trendovima riječ…

Zvonolika suknja
Pojavile su se s kraja 70-tih godina prošlog stoljeća i tada su dužinom skrivale ili jedva otkrivale koljena. U idućem desetljeću u 80-tim zvonolika suknja je postala jako kratka i nosila se u kombinaciji s body majicama.

fashion-retro-look-modnialmanah-moda

Kombinezoni
One koje ih vole reći će kako im se čini da ovaj odjevni predmet nikad nije sišao s modnog trona. I imaju pravo- kombinezon je na sceni prisutan s kraja 80-tih kad su ga otkrile punije žene, ali i one koje su se potrudile da se njihov glas daleko čuje!

fashion-retro-look-modnialmanah-moda

Visoki ovratnici
Oni djeluju šik i elegantno i kao takvi često se nalaze na haljinama i poslovnim bluzama i košuljama! Visoki ovratnici u modni su fokus ušli 70-tih godina prošlog stoljeća kad su ih počele nositi starije glumice u svečanim prigodama.

fashion-retro-look-modnialmanah-moda

Kontrastne točke
Polka dots ili veće točkice ‘rasute’ po svijetloj podlozi pojavile su se samozatajno početkom 60-tih, a svoju su modnu ekspanziju doživjele u 80-tim. Od tada gotovo da ne silaze s modnog trona i uvijek je ta igra crnog i bijelog ono nešto što naglašava ženstvenost.

fashion-retro-look-modnialmanah-moda

Trapezasti rukavi
70-tih su bile trapezaste nogavice hlača, a danas takav isti trapez krasi rukave koje vidimo na haljinama, tunikama…

fashion-retro-look-modnialmanah-moda
Trenutno nema komentara

Comments are closed