Volite li pletiva? Evo kako nositi ovu tkaninu bez da vas proširi!

Klasično, trendy u kombinaciji s ostalim ‘teškim materijalima’ nije važno – jedino čega se trebate pridržavati su mala modna pravila kombiniranja i prilagođavanja modnih kombinacija vlastitoj građi. Jer, poneki modni komadi od vune debljaju…

Krenimo redom…
Od pletiva može biti sve. Dok još nije prehladno duga pletena vesta ili kardigan može biti idealna zamjena za jaknu ili kaput. A kada zahladi iznad nje samo navucite kaput. Duge veste najljepše izgledaju ako su od deblje prljavo bijele vune i sliče na one rukom rađene majice krupnog boda. Druga je varijanta da budu toliko ukrašene igrama raznih bodova da nalikuju na prave tapiserije ili pak čipku od vune.

Kad tijelo bira pletivo…

Građa ‘kruška’
Kardigan oblika školjke naglašava gornji dio tijela te miče pažnju s veće stražnjice. Mogući su i bogatiji bodovi, ali onda uz njih treba obući jednostavan donji odjevni predmet, poput hlača ravnog kroja ili traperica visokog struka. Jako uočljivi uzorci najbolji su za tople šalove ili kao detalji. Prugasti uzorak je također pun pogodak. Duge padajuće pruge izdužuju bokove. Kakvu tuniku odabrati? Onu sa ‘šišmiš rukavima’ jer upravo ovaj kroj miče pažnju s donjeg na gornji dio tijela. Iskoristite njihov povratak na modnu scenu.

Atletska građa
Visoki ste, vitki, bez oblina? Za vas su dugi strukirani puloveri sa širokim slojevitim rukavima jer vam daju izgled pješčanog sata – dakle toliko željene obline. Remen spušten na bokove ispod toga ističe bokove te miče pogled s ravnog gornjeg dijela.

Niski ste?
Žene nižeg rasta imaju krivo mišljenje kako ih pletivo u potpunosti zatvara i pretvara u male čupave kuglice. Ništa nije izgubljeno: jednostavan bod pletiva pristajat će savršeno.
Kardigan duljeg kroja koji se ne kopča i ravne linije? Upravo to će vas izdužit i optički dodati koji centimetar. To dodatno možete pojačati i odabirom kontrastnih kombinacija. Ukoliko stavite i zanimljivu ogrlicu još ćete vizualno porasti.

Jaaaako ste visoki?
Birajte džempere i kapute u jakim bojama i is dominantnim uzorcima. Iskrojeni komadi pletiva prema obliku tijela za vas su bolji od ekstravagantnih bodova.

Građa jabuka
Ovaj tip žena najviše se pribojava pletiva. S razlogom- treba jaaako paziti! Sve što nosite mora imati formu i ma koliko vam se sviđale haljine i veste vrećastog kroja, izbjegavajte ih koliko možete. Upravo to dodaje kile.
Isto tako dodavanjem bogatog i zanimljivog nakita bliže licu mičete pogled s problematičnih područja. Definirana ramena, kontrolirani oblik, uži rukavi i ne prebogat uzorak pletiva i vama će donijeti užitak nošenja toplih džempera. Pripazite samo da su boje tonirane jer vam preveliki kontrast donosi dodatne kile.

Trenutno nema komentara

Comments are closed