Volite li ogrlice? Ovo su savjeti kako odabrati idealnu duljinu!

Prošle smo modne sezone nosile chokere, velike – predimenzionirane ogrlice, a ovog su proljeća hit različiti modeli lanaca, romantičnih nizova i stilizirani choker koji više ne steže… Kako smo vas godinama učili da je nakit najbolji prijatelj svakog stila, danas naučite kako odabrati idealnu duljinu i vrstu ogrlice.

Što biste trebale znati?
• Koliki je obim vašeg vrata? Izmjerite metrom obim vrata i toj mjeri dodajte još peti centimetara. To je idealna duljina vaše ogrlice.
• Sad kad ste pronašle idealnu mjeru, pazite na način na koji nosite ogrlicu. Ona nikad ne bi smjela čvrsto stegnuti vrat, ali ni biti previše opuštena. Pravilo bontona nalaže da je idealna duljina oglice ona koja dolazi do početka dekoltea (dva vodoravna prsta iznad početka ‘crte’ dekoltea).
• Odaberite vrstu ogrlice uz određene outfite. Što to znači? Ogrlica do 40 cm naziva se choker ogrlica/lanac na kojoj bi trebao biti privjesak koji ne smije biti veći od dva oblika oka. Duljina do 50 cm zove se princess i to je ogrlica koja je najzanimljivija kad je u nizovima. Ogrlica između 70 i 95 cm nazivaju se opera ogrlice (76 cm ) ili lariat (90 cm ) i najčešće su bez kopči.
• Isto tako vrstu ogrlice diktirati će vaša visina. Ukoliko ste niže od 160 cm pristaju vam ogrlice do 50cm. Ženama koje su viske između 160 i 170 cm pristaju bilo koji tip ogrlica, a višima od 170 cm pristaju dulje ogrlice s medaljonima.

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS