Volite boje? Naučite kako pravom bojom poslati poruku…

Boje su najbolji začin svakoj kombinaciji ukoliko su odabrane na pravi način, ali i kombinirane s ostalim bojama koje pojačavaju ili ublažavaju jedna drugu. Ljeto je idealno godišnje doba za ‘otkrivanje’ boja čak i onima koje godinama žive u modnom minimalizmu koji se temelji na ne bojama. Danas naučite što boje znače u neverbalnoj komunikaciji i što odabirom žute, plave, crvene poručujemo sugovornicima…

KAD I KAKO NOSITI PLAVU ?
Želite li izgledati sigurno u sebe, biti autoritativni na poslu? Odjenite plavu. I to tamno plavu koja je odlična baza za kombiniranje. Zamislite, jedan dobar tamno plavi kostim ili odijelo, tamno plave glače… Želite li djelovati svježe, a imate svjetliju put, oči i kosu nosite svjetlije nijanse plave. Sve nijanse plave se odlično kombiniraju uz crvenu, zelenu, crvenu, žutu. U poslovnom svijetu ne nosite kombinacije bijele i plave boje. Mornarski look neka bude casual, a ovakve kombinacije idealne za proljeće i ljeto u gradu i na odmoru.

boje_lifestyle_modnialmanah_fashion

ŽUTA JE LI UVIJEK PRIKLADNA ?
Ukoliko ste loše volje, a boja puta je svijetla – odjenite nešto žućkasto tog dana. Žuta jakna, baloner, sako idealno će vas osvježiti, ali vas i naglasiti u masi. Ukoliko radite s ljudima, posebno mlađima kombinirajte ovu boju za svakodnevne outfite za posao. Idete li na strogi poslovni sastanak, držite li stručno predavanje, govorite li pred velikom grupom ljudi izbjegavajte jarku žutu boju. Kako kombinirati? Žuta se jako lijepo kombinira s toplim bojama (spektra) – narančastom, crvenom, ružičastom, ali i uz hladne boje kao što su plava, zelena. Ukoliko želite biti primijećeni kombinirajte žutu uz tople boje, a želite li svoj outfit primiriti neka se žuta veže uz plavu ili zelenu.

ŽENE U CRVENOM
Crvena boja donosi određenu energiju, pa je zato idealna za večernje izlaske, duga poslovna putovanja ali i duge radne dane u uredu. Kome pristaje? Svim ženama koje imaju svijetlu put, svijetle oči i koje su dominantne građe tijela. Što to znači? Imate li više od 165 cm, ali i boju kose, tena i očiju u skladu s crvenom, nosite ovu boju. Ona outfitu daje određenu dozu seksipila i privlači mušku pažnju. Upravo zato je idealna dominantna boja za izlaske i kao boja/detalj za poslovno odijevanje. Kako je kombinirati? Uz ostale boje toplog spektra, ostale nijanse crvene, hladne boje kao što su plava i zelena te ne boje crvenu i crnu.

ZELENA ZA TIMSKI RAD
Zelena boja, posebno ona u tamnijim nijansama predstavlja odličnu alternativu tamnoplavoj ili smeđoj. U psihološkom smislu ova boja naglašava spremnost za timski rad. Zelena je boja odlična kao poslovna boja i idealna je za sve profesije osim političke- u tom kontekstu ona emitira konzervativne poruke.
Kako kombinirati? Zelenu možete kombinirati uz bež, plavu, crvenu, ali i ljubičastu narančastu… Pazite samo na nijanse i intenzitet boje.

KRALJEVSKI LJUBIČASTA
Želite li biti primijećeni u radnoj sredini nosite ljubičasto. Ona naglašava individualnost, ali i spremnost za rješavanje problema. Ova je boja idealna i za večernje izlaske jer predstavlja odličnu alternativu crnoj. Kako kombinirati? Kako ljubičasta najčešće djeluje hladno oplemenite je toplijim nijansama kao što su crvena, narančasta, žuta. To može jako dobro izgledati prilikom stiliziranja.

boje_lifestyle_modnialmanah_fashion

ČISTOĆA BIJELE
Ima li što zanimljivije od bijele košulje ispod tamnijeg gornjeg dijela kao što je pulover, sako…? Posebno ukoliko ste plavokosi svijetlog tena i očiju? Bijelu nosite kad želite djelovati dominantno, ali i sigurno u sebe. Nemojte je nositi za stroge večernje izlaske i na vjenčanja. To nije u skladu s bontonom, ma koliko vam bijela haljina ili odijelo dobro stoje. Kako kombinirati? S bež nijansama, svijetlo žutom ili golublje plavom.

DOMINANTNA CRNA
Crna je boja klasika! Idealna je za svečane večernje izlaske jer daje dozu elegancije i profinjenosti. Birate li komade u ovoj (ne)boji pazite na kvalitetu tkanine. Na crnoj se odmah vidi sve. Kako kombinirati? Kako želite…Modni je imperativ tamno plava, siva, bež…

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS