Volite li mat ruž na usnama, ovo su savjeti vizažistice kako usne pripremiti i lijepo oblikovati!

Dnevni minimalizirani make up, a u fokus stavlja samo nekoliko pomno odabranih proizvoda – malo mineralnog pudera, rumenilo u prirodnim nijansama, maskaru i dobar ruž. Kad je o ružu riječ u beauty fokus ulazi mat ruž koja je svojevrsni kontrast ostalim elementima make up rutine, ali i prilika da usne pretvorite u najvažniji dio lica.. Kako nanijeti mat ruž na usne, te kako ih učiniti dominantnim na licu otkriva vizažistica Gina Marinović.

Evo koji su njezini savjeti!
Mat tekstura ruža sve otkriva, svaku nepravilnost na usnama. Zato prije nego li krenete s nanošenjem ove vrste ruža napravite piling usana. Naravno – nećete to raditi svaki put kad stavite mat ruž, dovoljno je peeling ponoviti svakih nekoliko dana. Odaberite proizvod koji je namijenjen njezi usana (možete koristiti i šećer u kombinaciji s malo meda), te laganim kružnim pokretima prijeđite usne. Dobro isperite.

Usne je potrebno dobro nahraniti pa prije nego li otvorite sezonu nošenja mat ruža stavite masku. Postoje specijalizirane maske za usne koje je potrebno držati dvadesetak minuta kako bi u potpunosti nahranili usne.

Znate li da postoje vježbe koje povećavaju prokrvljenost usana te tako one izgledaju veće? Gina takve vježbe pokazuje svojim klijenticama redovito na radionicama, a njihov je osnovni cilj povećati prokrvljenost, ali i pokrenuti mišiće koji se rijetko pokreću. Prilikom vježbanja opustite u potpunosti lice. Kako vježbati ? Evo samo nekih primjera.

Koju boju trebate? Na ovo pitanje odgovore traže brojne žene, jer beauty industrija boje ruževa usklađuje s globalnim modnim trendovima. Kako bi ruž bio u skladu s usnama, poslužite se Gininim trikom. Stisnite dobro jagodicu vašeg kažiprsta i pogledajte boju. To je najidealnija nijansa koju trebaju vaše usne. Potražite je u paleti novih Absolute Matte ruževa za usne koji dolaze s potpisom Aure. Kad svladate pronalazak idealne boje ruža shvatit ćete zašto u kolekcijama ruževa, poput ove postoji nekoliko nijansi nude ruževa za usne.

Na kraju mat ruž kombinirajte s olovkom! Posebno izlazite li i želite da usne zadrže wow oblik tijekom večeri. Uz svaki ruž potražite pripadajuću olovku i njome naglasite pojedine dijelove usana (ne uokvirujete ih nužno) tako da naglasite oblik, povećate volumen…

Foto: Nikola Zoko

Trenutno nema komentara

Comments are closed