Vikend je ostavio traga na vašoj obući? Evo kako je oprati u perilici!

Vikend je bio aktivan i dinamičan, a tragovi se nalaze na vašoj obući. Mogu li se tenisice oprati u perilici rublja? Iako pomisao na vaše tenisice koje lupaju po bubnju možda ne zvuči tako privlačno, slobodno ih ubacite u perilicu. To je ipak bolje od mukotrpnog ručnog ribanja!

Što trebate znati prije nego li krenete s pranjem tenisica u perilici?
Za početak, kao i sve drugo što završava u vašoj perilici tako i tenisice imaju oznaku za održavanje na svojem unutarnjem dijelu. Bez obzira jesu li tenisice od platna, kože, antilopa, vinila pripremite ih prije pranja. Spužvom i vodom skinite nečistoće poput zemlje, trave i kamenčića. Ako je riječ o jako velikom zaprljanju četkicom ili spužvom nanesite na površinu obuće sodu bikarbonu i lagano istrljajte cijelu površinu obuće. Odvojite vezice, uloške i sve druge uklonjive dijelove kako biste osigurali da će svaki dio vaših cipela biti očišćen. Sad stavite tenisice u staru jastučnicu ili specijalnu mrežastu vrećicu i ubacite u bubanj vašeg stroja.

obuća-pranje-vikend-praktični-savjet-modnialmanah-obući

Savjet više: U ponudi novih modela strojeva za pranje rublja nalaze se i pregrade za pranje obuće. Isprobano – jako koristan i funkcionalan detalj.

Trenutno nema komentara

Comments are closed