Veliki povratak viklera!

Metalne viklere nekad su nosile naše bake tijekom spavanja, inovativnije modele ‘s čičkom’ stavljale su naše mame na šiške, a kako se čini, trend prirodnih, velikih kovrča ove sezone natjerat će nas da pronađemo stare ili kupimo nove viklere i njima oblikujemo frizure.

Ako ste se sada upitale ima li za kupiti viklera – odgovor je kratak i jasan – da. Nalaze se na policama drogerija uz češljeve i ukosnice, a ovisno o kosi i željenoj frizuri možete odabrati veličinu i vrstu.

Evo i nekih smjernica za odabir pravog modela viklera:

  • Imate li gustu i dugu kosu kojoj želite dati samo malo volumena nabavite velike viklere s čičkom koje stavite na suhu kosu barem dva sata prije izlaska.
  • Želite li viklerima zamijeniti klasični način kovrčanja kose (figarom ili peglom) na kosu stavite spužvaste viklere
  • Za afro look su idealni sitni vikleri, čak i metalni koje stavite na malo prosušenu kosu i ostavite na glavi najmanje 5 sati. Kosa mora biti u potpunosti suha.
  • Nikad ne skidajte viklere koji su topli (ako kosu dodatno sušite fenom)! Kako bi frizura bila postojana kosa se treba u potpunosti ohladiti.
  • Ne čupajte viklere s kose (posebno se to odnosi na viklere s čičkom) kako ne bi oštetili ljepotu kovrča. Pogledajte smjer kose i laganim pokretom s vlasi skinite vikler.
beauty-viklera-modnialmanah-hair-kosa
Trenutno nema komentara

Comments are closed