Uvrstite zeolit u svakodnevnu oralnu rutinu!

Vjerovali ili ne, u usnoj šupljini svakog odraslog čovjeka nalazi se više bakterija nego što ima ljudi na Zemlji, a karijes kao bolest je druga najrasprostranjenija bolest na svijetu. Isto tako, znanstveno je dokazano da čak 90% sistemskih bolesti u tijelu povezano je s oralnim zdravljem. Upravo zato ne zaboravite u svoju beauty rutinu uvrstiti mineral sadašnjosti i budućnosti zeolit.

Zašto zeolit?
Zeolit je 100% prirodan višenamjenski mineral koji svojim ultra finim česticama detoksicira svakodnevne štetne tvari kao što su toksini, teški metali, organski otrovi, kancerogene tvari, alergeni i pesticidi.

Istraživanja su pokazala kako je zeolit izrazito učinkovit u prevenciji dentalnog zdravlja i vrlo uspješan saveznik u borbi s problemima usne šupljine i zubi. Tajna ovog minerala je u molekularnoj strukturi negativnog naboja nalik kavezu koja magnetski privlači toksine i štetne tvari pozitivnog naboja. Tako zeolit privlači i apsorbira opasne i štetne tvari te tako čisti usnu šupljinu i sudjeluje u prevenciji zdravlja.

Iako je relativno nov na tržištu, zeolit se može pohvaliti velikim interesom za primjenu u području stomatologije. Vrlo je učinkovit u smirivanju nadraženog, upaljenog zubnog mesa i ublažavanju blagih zubobolja.

Zeolit ima blago alkalnu razinu pa samim time i bakteriostatsko djelovanje koje onemogućava rast i razmnožavanje mikroba u usnoj šupljini stvarajući neprijateljski okoliš za bakterije i gljivice čime pomaže u uklanjanju naslaga sa zuba – plaka i kamenca – kao i u prevenciji nastanka karijesa. Svakodnevnim korištenjem može pomoći sprječava pojavu gingivitisa, širenje parodontoze te nastajanje gljivičnih i bakterijskih infekcija.

Zeolit održava pH usne šupljine na vrijednosti od 7 do 7.4 koja nije pogodna za razvoj bakterija te nastanak kamenca. Samim time, olakšava proces skidanja već nastalog kamenca i plaka te smanjuje mogućnost pojave afti.

zeotex-zeolit-modnialmanah-beauty

Kako prati zube ZEOTEX Zeolitom?
Korak 1: Operite zube s pastom za zube koju koristite.

Korak 2: Navlaženu četkicu za zube, bez zubne paste, uronite u posudu u kojoj se nalazi zeolit.

Korak 3: Zube četkajte na uobičajeni način, laganim kružnim pokretima da zeolit dođe u što bolji kontakt sa zubnim mesom gdje se zadržavaju razni toksini, bakterije i druge štetne tvari.

Napomena: Nakon četkanje, nemojte ispirati usnu šupljinu kako bi osigurali djelovanje zeolita preko noći. Ovakvo pranje zubi i desni pogodno je za svakodnevnu upotrebu.

Vodica za ispiranje usta
Korak 1. Pomiješajte 1 mjericu zeolita u čaši vode (1,5-2 dcl).

Korak 2. Nakon pranja zubi, promućkajte vodicu u ustima barem 10-15 sekundi pa ispljunite.

Zeolit je odličan u neutraliziranju neugodnog mirisa, pogodan je za korištenje ujutro i navečer.

Zeotex vodica je vrlo učinkovita u čišćenju usne šupljine i zubi od bakterija i štetnih tvari, a potpomaže i u ublažavanju konkretnih problema kao što su afte i gingivitis.

Zeolitna smjesa
Korak 1. Izmiješati Zeotex i vodu u mjeru (omjeru) 3:1 kako bi se formirala zeolitna pasta.

Korak 2. Iščetkati sve površine zubi kako bi oralna higijena bila učinkovitija.

Ovim postupkom eliminirat će se bakterije koje se nisu, ili se ne mogu, ukloniti regularnim pranjem zubi.

Gdje kupiti? Zeotex Zeolit možete kupiti putem web shopa ali i u dm-u.

Trenutno nema komentara

Comments are closed