U trendu su linije na noktima – znate li koji imaju zadatak kad su nokti u pitanju?

Kad je o manikuri riječ, ovog su proljeća u trendu jake boje, zanimljive kombinacije boja koje međusobno kontriraju ali i aplikacije po noktima. Sve je više jednostavnih, geometrijskih detalja poput tanjih i debljih linija. Znate li koji zadatak imaju linije na noktima? Prave nail art umjetnice ne stavljaju samo tako linije na nokte već se igraju debljinom i dužinom linija korigirajući tako oblik ploče nokta. Nije svejedno jesu li linije okomite ili vodoravne ali i jednolične, isprekidane, dopunjene uskim odnosno širokim linijama.

Evo dobrih primjera kako korigirati oblik nokta:
Imate li uske i duge prste, ali i ploču nokta koja je dominantna na ruci koristite nude nijansu laka za nokte kojeg ćete ukrasiti dominantnim prugama. Odličan je spoj nude podloge i crnih linija koje kad se nalaze u gornjem dijelu nokta, ali i u vodoravnom linijama odlično korigiraju dužinu ploče nokta.

beauty-nails-nokti-modnialmanah-linije-na-noktima

Suprotno dugim prstima i ploči nokta postoje i kratki i široki nokti koje je optički potrebno proširiti, To ćete najbolje napraviti jasnim linijama u boji koja je slična podlozi nokta. a razliku od vodoravnih linija koje skraćuju nokat u situacijama kad je nokat potrebno produžiti linije su asimetrične i blago zaobljene.

beauty-nails-nokti-modnialmanah-linije-na-noktima

Linije mogu biti i neutralne u odnosu na oblik i površinu nokta,a li i u kontrastu s podlogom. To je svojevrsni trend ove sezone a odaberete li ga kao izgled vlastite manikure linije neka budu u bojama koje inače ne birate za cijelu manikuru. Primjer je ova limun žuta koja odlično izgleda samo kad je u detaljima.

beauty-nails-nokti-modnialmanah-linije-na-noktima
Trenutno nema komentara

Comments are closed