U trendu je opuštena punđa!

Velike promjene temperature, puno vjetra, vlage u zraku utječe na izgled kose. Ona postaje lomljiva, neposlušna i divlja i potrebno joj je dati formu. Formu u obliku frizure koje će vam pomoći da izgledate lijepo tijekom cijelog dana znajući da ste kosu ukrotili. Jedna od najpopularnijih takvih frizura je ‘messy bun’ odnosno opuštena punđa koja predstavlja svojevrstan ukras na glavi, ali i odlično rješenje kad je praktična frizura u pitanju!

Kao frizura prvi se put pojavila u 15.stoljeću na glavama žena koje su plesale na renesansnim dvorovima. Ovim tipom frizure otkrila se ljepota lica, ali i naglasila elegancija i profinjenost. Isprva je punđa bila jednostavna, bez dodatnih ukrasa. Amerikanizacija ove frizure, odnosno ilustracije Charlesa Dana Gibsona početkom 20. stoljeća su jednostavnu, klasičnu punđu pretvorile u opuštenu i jako ležernu frizuru IT djevojaka. Od tada pa sve do danas ovaj model frizure ne silazi s modnog trona.

Imate li poludugu ili dugu kosu koja se petlja tijekom zime, skupite je u elegantnu i opuštenu punđu koju možete nositi na vrh glave ili na stražnjem dijelu glave, na vratu. Podjednako dobro izgleda, lako se kombinira uz sve modne stilove,ali ipak nema isti učinak kad je nosite. Naime, podignuta visoko na glavi punđa optički izdužuje linije lica pa ono djeluje uže. Suprotno tome, opuštena punđa na potiljku dodaje i volumen, pa je idealna za sve žene male glave (u odnosu na tijelo) ili uskog lica.

Znate li kako napraviti lijepu, ali pomalo messy punđu? I kod ove frizure vrijedi pravilo da frizura izgleda kao da se niste trudili ali je zapravo sve pažljivo napravljeno i oblikovano. Kako napraviti lijepu punđu, pogledajte u ovom tutorijalu!

beauty-hair-kosa-punđa-modnialmanah-frizura
Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS