Trikovi za oblikovanje i njegu obrva i trepavica

Trepavice i obrve prvenstveno čuvaju naše oči i svakodnevno su izložene prašini, šminki i UV zračenju. Upravo zato ih je potrebno posebno paziti i njegovati! Jer, vjerovali ili ne, pravilnom njegom i oblikovanjem možete izgledati i 10 godina mlađe.

Koji su osnovni beauty savjeti?
•  Trepavice se obnavljaju nekoliko tjedana i potrebno je koristiti preparate za poticanje njihovog rasta. Nakon četiri tjedna postat će gušće, tamnije, duže i uvijenije.
•  Najpopularniji proizvod za njegu trepavica je gel koji potiče rast trepavica i nanosi se poput maskare – po dužini i na korijen trepavice. Nanesite ga ujutro i navečer na čistu kožu, a nakon što se osuši može se nanijeti i druga šminka.
•  Ako nosite vodootpornu maskaru skidajte ju preparatima bez ulja koji su posebno namijenjeni za to.
•  Trepavice može produljiti maskarama, posebnim vlaknima koje će dati dulji i gušći izgled, te umjetnim trepavicama koje se mogu naći u različitim bojama i dužinama. Najprirodnije djeluju mikro vlakna koja se nanose između dva sloja maskare.
•  Obrve možete naglasiti olovkom koja je za nijansu svjetlija od prirodne boje. Dobar trik je i nanošenje četkicom malo sjenila za oči.
•  Uvijačima za trepavice dobit ćete glamurozniji i zavodljiviji izgled. Mehanički uvijači drže se oko 10 sekundi, a neposredno nakon uvijanja stavlja se maskara. Postoje i uvijači na baterije koji rade poput figara za kosu i s kojim je efekt brži i bolji.
•  Kada nanosite maskaru birajte onu s kojom želite postići određeni izgled, poput gušćih ili dužih trepavica. Prvo ju nanesite na donje trepavice. Gornje namažite najprije s gornje, a tek onda s donje strane.
•  Između dva sloja maskare, trepavice raščešljajte suhom četkicom. Ne stavljajte više od dva sloja maskare jer se mogu napraviti grudice, pa ćete izgledati neuredno.

trepavice-modni-almanah

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS