Tri savjeta kako organizirati muški ormar

Svatko, baš svatko voli imati organiziran ormar jer kad je svaka stvar na svojem mjestu odijevanje je brže i jednostavnije, a stres manji. Upravo zato sve više žena vikendom dovodi u red svoje malo modno carstvo znajući da će upravo sklad i preglednost najviše cijeniti tijekom radnog tjedna. Razlikuje li se pojam organizacije ormara kod muškaraca?

Odgovor je DA! Muškarci malo drugačije gledaju na odjeću, imaju je često i manje, kao i modnih detalja koji pojačavaju stil odijevanja.

Evo koja tri modna savjeta trebate prilikom stiliziranja ormara:

  1. Razdvojite stilove koje nosite kako se na jednoj hrpi ne bi miješale majice i košulje s trenirkama i sportskom odjećom. Ono što nosite tijekom radnog tjedna stavite na vješalice kako bi vam bilo pregledno, a odjeću za slobodno vrijeme složite na police.
  2. Ono što nosite često i na čemu se bazira odijevanje mora biti vidljivo ‘na prvi pogled’. Što to konkretno znači? Uz sakoe i hlače obavezno složite košulje, a blizu košulja kravate i sat. U ladicama odvojite čarape od rublja, a njega pak složite po boji ili strukturi tkanine. Muškarci gledaju okomito, pa slažite odjeću u linije. Košulje, sako, pa hlače, pa ladica s čarapama, pa rublje, pa cipele…
  3. Detalji su začini stila ali ako ih ujutro tražite i gubite vrijeme na traženje kravate, sata, nakita, remena… često se može dogoditi da bez toga krenete u novi radni dan. Baš kao što žene selektiraju detalje spremajući ih u posudice, prozirne kutije ili vješajući ih na vješalice tako isti red mora biti u muškom ormaru.
Trenutno nema komentara

Comments are closed