Tri načina kako ćete osvježiti prošlogodišnju odjeću

Ukoliko ste ovih dana napravili veliku inventuru prošlogodišnje odjeće vjerujemo kako ste pronašli zanimljive odjevne predmete čiji je kroj i tkanina super, no nedostaje malo dizajna.

Budite kreativne – ovo je tri načina da starim odjevnim predmetima udahnete novu dušu. Čak i ako niste vične šivanju!
• Dodajte trakice (kupite ih u Tedi shopu) na haljine, veste, košulje. Možete ih sašiti ili nalijepiti glačalom. Koji je princip? Trake stavljajte od poruba prema gore. Na donje dijelove stavljajte tamnije trake, a iznad svjetlije. Traku možete našiti oko struka ili rukava.
• Detalji od vune – filc vuna je pravi izbor za kreativne žene koje vole svoju odjeću oplemeniti zanimljivim detaljima. Ova vunica se lako oblikuje i zadržava formu kad se osuši. Kako je oblikovati? U hladnu vodu naspite nekoliko kapi ljepila za tekstil i dobro pošpricajte vunu. Rukama ili iglom za pletenje je možete raščupkati ili rastanjiti. Od mase oblikujte cvjetiće ili bilo koji oblik i ostavite da se osuši. Napravite remenje, ukras za torbu, mašne za vaše stare zimske cipele.
• Magični gumbići -Tako mali, a tako važni. Pravilnim odabirom gumbića možete popraviti svaki model. Klasičnu košulju možete osvježiti na ovaj način kao i haljinu, sako, vunenu vestu. Imate li vremena i strpljenja možete uz gumbiće našiti i nekoliko perlica, pokoju mašnicu… Dajte si mašto na volju.

Trenutno nema komentara

Comments are closed