Tri jednostavna načina za čišćenje mobitela!

Život na novo normalan način podrazumijeva korištenje mobitela u svim situacijama. Često ga ne ispuštamo iz ruku tijekom dana, želeći među prvima saznati sve vijesti, kontaktirati s prijateljima, kupovati… Što mislite koliko je nečistoće na njima nakon samo jednog dana? Svima je manje-više jasan odgovor, pa zato vodite računa o čistoći zaslona vašeg prozora u svijet. Kad je on čist smanjena je transmisija širenja virusa. U to upozoravaju i tvrtke poput Applea i Googlea koje su s početkom pandemije lansirale i posebne maramice za vaše gadgete kako bi upozorili na važnost čišćenja mobitela.

praktični-savjet-mobitel-čišćenje-modnialmanah

Znate li kako ih očistiti?

  • Najsigurnija opcija su maramice koje nabavite u specijaliziranim trgovinama s mobilnim uređajima. Te se maramice mogu koristiti na svim vanjskim površinama telefona, kao što su zaslon i stražnje kućište, izbjegavajući otvore na telefonu (priključci za slušalice, zvučnici itd.)
  • Kao zamjenu upotrijebite blagi sapun i vodu. Naravno ne u tu otopinu umakati svoj mobilni uređaj, dovoljno je umočiti krpu od mikrovlakana u sapunicu i njome prebrisati staklo i stražnju stranu mobitela. Te su krpice mnogo manje abrazivne od ručnika ili maramica i manje je vjerojatno da će oštetiti zaštitni sloj na zaslonu telefona otporan na ogrebotine. Pazite da krpicu dobro ocijedite kako ne bi voda kapala po uređaju.
  • Uvijek je dobro koristiti alkohol. Dovoljno je staviti nekoliko kapi na blazinicu i brzo prebrisati staklo. Ne koristite ostale proizvode za čišćenje domaćinstva.
Trenutno nema komentara

Comments are closed