Treba li nam puder kad zatopli?

Jeste li spremne za male izmjene prioriteta u svojoj kozmetičkoj torbici? Za početak – pazite na pudere. Oni su baza ljetnog make up-a, ali i podloga koja štiti lice od isušivanja i utjecaja sunčevih zraka.

beauty-puder-modnialmanahZato…
• Prilikom kupovine novog – laganijeg pudera saznajte sve karakteristike pudera. Potrebni su vam oni koji skrivaju nesavršenosti na licu, hidriraju kožu, njeguju je, štite od sunca, usporavaju starenje i sprečavaju pojavu akni.
• Pazite da je puder namijenjen vašem tipu kože. Ukoliko imate suhu kožu birajte pudere bazirane na ulju, jer oni sadrže pigmente umiješane u ulje. Mogu se koristiti i biljna ulja, kao što su kokosovo, suncokretovo, sezamovo. Za mješovitu i normalnu kožu koristite podloge bazirane na maloj količini ulja. Ovakvi puderi ne mijenjaju boju kada se nanesu na kožu i pogodni su za prikrivanje svih nedostataka. Ukoliko vam je koža masna, koristite pudere bez ulja koji sadrže dodatna sredstva za apsorpciju viška sebuma i uklanjanja sjaja kože. Poseban je dodatak u puderima za ovaj tip kože lica i prisustvo mineralnih ulja.
• Imate li osjetljivu kožu lica umjesto klasičnih pudera koristite BB kreme- lagane su teksture, lako se nanose i savršeno prekrivaju nepravilnosti i crvenilo lica.

Savjet više: Kako nanijeti puder?
Prije nanošenja pudera dobro očistite lice i nanesite na njega odgovarajuću kremu. Sredstvo za čišćenje lica će odstraniti tragove nečistoća, masnoća i prethodne šminke, a krema koja odgovara vašoj koži pripremiti će lice za puder. Puder je najbolje nanijeti vrhovima prstiju ili malenom spužvicom. Prvo ga nanesite na čelo, nos, obraze i bradu, a potom ga kružnim pokretima rasporedite po cijelom licu. Za vrijeme visokih temperatura idealni su mineralni puderi koji ne maste kožu i dobro je prekrivaju.

Trenutno nema komentara

Comments are closed