Suknje od kože su hit – evo koje savjete trebate želite li ih nositi ove zime!

Duge, kratke, s visokim prorezom ili klasične pencil! Koji god model suknje odaberete on može biti od prave ili imitacije kože. Je li ovakav model suknje samo za posebne prigode ili se može nositi i u svakodnevnim total lookovima? Odgovor nikad lakši – suknje od kože su hit ove zime! Mogu biti u bojama, ali i svevremenske crne koje ovisno o intenzitetu boje i debljini tkanine postaju savršen izbor za dnevne, odnosno večernje izlaske.

fashion-kožna-suknja-modnialmanah-suknje

Evo koje savjete trebate želite li ih nositi u ovoj sezoni!

  • Za početak neka model suknje odgovara vašoj građi tijela! Prilikom kupovine poštujte ista pravila odabira koja vrijede i kad su ostale tkanine u pitanju. Kako biste sakrile tragove rublja birajte deblju tkaninu s više elastina (jednako kao i kad je riječ o klasičnoj suknji od makoa).
  • Prilikom kupovine pogledajte je li prava ili umjetna koža mat ili sjajna. O tome će ovisiti hoćete li ovaj model suknje nositi kao temeljni detalj u dnevnom looku ili je kombinirati uz posebne prigode. Koji savjet trebate? Što je suknja sjajnija to je taj komad odjeće prikladniji za nošenje u posebnim prigodama. U tom slučaju, pojačajte dojam dodatnim lakiranim predmetima ili detaljima od zlata. Mat suknju od prave ili imitacije kože, u dnevnim kombinacijama upotpunite pamučnim dolčevitama i hulahupkama preko 100 dena.
  • Pazite na otvore koji na kožnim suknjama imaju posebni zadatak. One naglašavaju seksepil i ako su na krivom mjestu vrlo brzo stavljaju u fokus neželjeni dio tijela. Kako to spriječiti? Pogledajte koji dio nogu želite naglasiti i od te točke spustite okomicu cca pet centimetara. Morate znati da se prava ili umjetna koža u dodiru s hulahupkama primjerice vrlo brzo podiže te u slučaju proreza otkriva previše.
  • Po bontonu uz ovakav model suknje kombinirajte samo hulahupke bez uzorka. U bojama ili crne za dnevne kombinacije, a prozračne crne ili nude nijanse za posebne izlaske.
  • Kako čuvati suknje od umjetne ili prave kože? Izbjegavajte vješanje na vješalice kako se koža ne bi dodatno oštetila, ali i ‘bilo kakvo presavijanje’ kako se ne bi stvorili nepotrebni nabori na suknji. Ovakve odjevne predmete je najbolje složiti (preklopite širinu suknje na tri jednaka dijela) pa dužinu preklopite još jednom te je stavite između različitih tkanina. Tako ćete sačuvati tkaninu od isušivanja, ali i stvaranja nepotrebnih nabora.
Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS