Što (zapravo) morate znati o ružu za usne?

Prije nego li odaberete nijansu ruža kojom ćete obojiti vaše poljupce saznajte zanimljive činjenice o naj seksi detalju u kozmetičkoj torbici! Riječ ruž dolazi od francuske riječi rouge, što znači crveno. Upravo zato je sve do druge polovice 20. stoljeća ruž za usne bio isključivo crvene boje (prvi crveni ruž bio je s potpisom Revlona).

Danas je na tržištu u ponudi širok izbor boja, nijansi, ali i tekstura ruževa za usne. U svakoj sezoni, barem 30-tak različitih nijansi.

Što morate znati o ruževima za usne, osim koja vam boja pristaje?
• Ruž za usne osim boje sadrži vitamin E, aloe vera i glicerin, pa mu je zadaća da lijepo naglašava i njeguje usne.
• Kremasti ruževi sadrže ulja i lagani su kao hidratantni. Budući da su lagani, potrebno ih je češće nanositi a želite li da na usnama izgledaju besprijekorno, najbolje izgledaju kad se nanose četkicom za šminkanje.
• Ruževi za usne mogu biti sjajni i mat. Mat ruž spada u večernji make up. Posebno je efektan kad je crvene boje i na usnama uokviren crvenom olovkom. Imate li ovakav ruž i želite li ga staviti i za dan, preko njega stavite sjajilo.

beauty-ruž-revlon-modnialmanah

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS