Što sve morate znati o peruti?

Imate li problema s perutanjem vlasišta, neugodnim bijelim ‘mrvicama’ koje se prilikom samo jednog okreta glavom spuštaju na vaša ramena? Znajte da spadate u 37% populacije koja se bori s ovim problemom. Perut nije bolest, smatra se kozmetičkim problemom koji više potiče osjećaj nelagode nego što stvara neke probleme.

Naučite koji su sve razlozi nastajanja peruti i kako uspješno liječiti i izliječiti ovaj problem!

Perut nastaje na suhom vlasištu, ali ne nužno na suhoj kosi! Nakon zime (posebno tijekom boravka u toplim i jako grijanim prostorijama) koža glave je dodatno dehidrirana pa je oslabljena njezina barijera. Uslijed toga se aktiviraju gljivice koje su krive za nastaje peruti. No, isto tako, perut nema veze s kvalitetom kose. Ona se podjednako pojavljuje i kod suhe i kod masne kože glave.

Što uzrokuje perut? Često se misli kako stres uzrokuje nastajanje peruti. To je djelomično točno, iako je glavni razlog oslabljen imunološki sustav uslijed kojeg dolazi do crvenila glave i dodatnih iritacija.

Kako se prenosi perut? Priča oko toga kako se perut prenosi češljevima, putem jastučnica, kapa nije točna. Perut nije zarazna,, a gljivica koja je uzrokuje je toliko učestala da živi na svakoj glavi. Hoćete li dobiti perut ovisi o unutarnjem stanju organizma.

Kako ublažiti i pobijediti perut? Budući da perut nastaje uslijed djelovanja gljivica, znajte da se one hrane lipidima iz sebuma kože glave! Kako biste to spriječili redovito perite kosu specijaliziranim šamponima za perut i na taj način uklonite višak masnoće.

beauy_prhut_modnialmanah_perut

Trenutno nema komentara

Comments are closed

IMPRESSUM

Glavna urednica: Alma Premerl Zoko-almapz@gmail.com

Urednik fotografije: Nikola Zoko- nikola.zoko@gmail.com

DESK: modni.almanah@gmail.com

Novinari/urednici:

Urednica Zdravog života: Jasminka Premerl-Tabaković

Arnela Alibegović

Stručni suradnik:

Zlatko Povijač

Jedinstveni portal o svemu što je ženama važno: modi, ljepoti, šopingu, praktičnoj primjeni mode, putovanjima, izlascima, sportu, zdravom načinu života...

PRATITE NAS